13.05.2025
16:12
Komentari:
0Jagode su vrlo osjetljive i ne mogu dugo da stoje, čak ni u frižideru. Već poslije dva dana se pokvare i morate da ih bacite.
Примјените овај начин прања и остаће свјеже чак три седмице.
Оперите јагоде у раствору сирћета. Помијешајте бијело сирће с водом у размјери 1:3 и потопите јагоде на пет минута.
Сирће ће за то вријеме уклонити бактерије и споре буђи који изазивају труљење воћа. Добро их исперите, али немојте превише да трљате и ставите на убрус да се потпуно осуше.
Затим их на сувом убрусу одложите у фрижидер, у пластичној кутији с поклопцем. Остаће свјеже до три седмице и не брините, неће мирисати на сирће!
Како препознати покварене јагоде?
Стручњаци за бобичасто воће препоручују да при куповини јагода увијек обратите пажњу на датум "најбоље употребити до" који је наведен на паковању, као и на боју плодова.
Како истичу, треба избјегавати јагоде које су изгубиле интензивну боју, имају изражене зелене или бијеле дјелове, постале су мекане, љепљиве или су почеле да буђају. Такође, напомињу да их не треба остављати на собној температури осим ако их нећете одмах појести, преноси Најжена.
Najnovije
Najčitanije
16
15
16
14
16
11
16
09
16
07
Trenutno na programu