Pripremite hljeb koji se ne mijesi: Idealan dodatak svakom jelu

Izvor:

Kliks

19.09.2025

11:56

Komentari:

0
Хљеб
Foto: pexels

Recept za hljeb koji se ne mijesi odličan je za imati pri ruci, a savršen je i za sendviče. Vrijeme pripreme možete prilagoditi svojoj rutini.

Потребно вам је: 500 грама оштрог бијелог брашна + додатно брашно за посипање, једна врећица инстант квасца, 10 грама соли и биљно уље.

Припрема

Помијешајте брашно, квасац и со у великој здјели. Додајте 325 милилитара топле воде и мијешајте смјесу брашна и воде док не нестану грудвице. Покријте и оставите са стране један или два сата док тијесто не нарасте.

Подмажите калуп за хљеб с мало биљног уља. Истресите тијесто на побрашњену површину. Лагано спљоштите тијесто, обликујући га у квадрат. Горњи руб тијеста гурните у средину и притисните га, а затим лијеву и десну страну гурните у средину.

hrvatska zastava

Хрватска припрема озбиљније подстицаје за повратак Хрвата у БиХ

Горњи руб тијеста ролајте према себи, мало по мало, притискајући га да се затвори док га ролате. На крају процеса, ставите га у калуп. Покријте пустите га да одстоји од 45 минута до сат времена.

Ставите хљеб у рерну загријану на највећу могућу температуру. Када се хљеб удвостручи, прелијте га с мало воде. Смањите температуру на 200 или 180 степени.

Пеците га отприлике 40 минута. Извадите га из рерне и сачекајте да се охлади.

(кликс)

Podijeli:

Large banner