Kiseli krastavci po receptu iskusnih domaćica

Izvor:

Superžena

19.09.2025

09:03

Komentari:

0
Кисели краставци по рецепту искусних домаћица
Foto: Printskrin/Jutjub

Kiseli krastavci su nezaobilazni dio svake zimnice, ali često se dogodi da nakon nekoliko nedjelja u tegli izgube hrskavost i postanu mekani i gnjecavi.

Да бисте спријечили ово непријатно изненађење, постоји један стари, провјерени трик који домаћице успјешно користе генерацијама.

Марина Туцаковић

Марина Туцаковић је на овим стиховима зарадила 100.000 евра

Тајна савршено хрскавих краставаца крије се у једном једноставном додатку. У сваку теглу са краставцима ставите лист винове лозе, вишње или храста. Ови листови су богати танинима, природним састојцима који чувају чврстоћу поврћа и спречавају његово омекшавање. Захваљујући њима, ваши краставци ће остати тврди и свјежи мјесецима, као да су управо убрани, преноси Најжена.

Традиција која траје генерацијама: Рецепт за домаће киселе краставце без конзерванса

Како да примијените трик?

Оперите краставце и припремите чисте тегле.

На дно сваке тегле ставите један лист винове лозе или вишње.

Албански парламент-19092025

Хаос у албанском парламенту због АИ министарке

Пажљиво ређајте краставце, повремено убацујући још по који лист између њих.

Прелијте све припремљеном саламуром и чврсто затворите поклопце.

Оставите да одстоје, а затим уживајте у хрскавим и укусним краставцима током цијеле зиме, преноси Информер.

Podijeli:

Large banner