Izvor:
Telegraf
19.09.2025
07:39
Komentari:
0Ruska salata je jedno od najpopularnijih jela koje se često nalazi na trpezama u našim domovima, a posebno je pravimo u doba nekog slavlja ili praznika.
Ова укусна салата има једноставне састојке и баш због тога осваја сваког конзумента. Рецепт за руску салату је једноставан, свака га домаћица може испробати.
Састојци за руску салату:
1 кеса мјешавине поврћа
250 г шунке
6 киселих краставчића
3 тврдо кувана јаја
300 г мајонеза
Припрема руске салате:
Свијет
Хаос у Француској: Ухапшено 309 особа, повријеђено више полицајаца
У прокључалу воду сипајте одмрзнуту мешавину поврћа и кувајте док се скроз не омекша поврће. Знаћете да је готово када лако можете отворити зрно грашка или које сте поврће изабрали.
Исцедите га и ставите у чинију, а затим посолите по укусу.
Додајте на коцкице исјецкана јаја и краставчиће. Ако припремате посну варијанту руске салате, умјесто јаја убаците кукуруз. Уколико желите да због посне верзије замените и шунку, можете додати туњевину.
Постепено додајте мајонез и мијешајте, док не будете задовољни густином. Салату држите у фрижидеру или на хладном.
(телеграф)
Savjeti
13 h
0Savjeti
18 h
0Savjeti
19 h
0Savjeti
20 h
0Najnovije
Najčitanije
Trenutno na programu