Izvor:
Krstarica
18.09.2025
13:51
Komentari:
0
Koliko puta vam se dogodilo da se jaje zalijepi za tavu i pokvari doručak?
Srećom, postoji jednostavan trik koji rješava ovaj problem i dodatno poboljšava ukus i teksturu jaja.

Stil
Ova boja noktiju je trenutno najveći trend
Nije potrebno koristiti skupe sastojke ili komplikovane tehnike – sve što vam treba vjerovatno već imate u kuhinji, a to je pšenično brašno. Ovaj jednostavan dodatak ne samo da sprečava ljepljenje, već daje jajetu zlatnu, hrskavu koricu koju mnogi obožavaju.
Kako koristiti pšenično brašno:
– Zagrijte tiganj na srednje jakoj vatri.
– Dodajte malo ulja ili putera.

Zanimljivosti
Bogatašice se rađaju u ova tri znaka
– Posipajte tanak sloj pšeničnog brašna po zagrijanoj površini.
– Ravnomjerno rasporedite brašno po tiganju.
– Razbijte jaje i pržite ga kao i obično.
Rezultat je jaje koje se lako odvaja od površine tiganja, sa zlatnom bojom i savršeno hrskavom teksturom.
Ovaj mali trik čini pripremu prženih jaja jednostavnom i prijatnom, tako da pšenično brašno može napraviti veliku razliku.

Banja Luka
Skupština usvojila zaključke: Stanivuković dobio rok od sedam dana
Konačno dobijate i čist tiganj i ukusan doručak.

Svijet
1 mj
0
Hronika
1 mj
0
Republika Srpska
1 mj
0
Nauka i tehnologija
1 mj
0Najnovije
Najčitanije
20
11
19
30
19
20
19
10
19
10
Trenutno na programu