Izvor:
Ona
05.04.2024
08:00
Komentari:
0Mnoge pečenje palačinki nervira jer se mora stajati pored šporeta, ali kada na kraju njihova priprema bude gotova, onda se slatko svi prepustimo njihovim ukusima.
Пошто је вријеме поста, данас вам дајемо рецепт за посне палачинке као приједлог за доручак или чак вечеру.
Састојци за посне палачинке:
600 г брашна
500 мл киселе воде
1 кашика шећера
1 кашичица прашка за пециво
1 кесица ванилин шећера
уље
мало соли
Припрема посних палачинки:
У чинији помијешајте брашно са киселом водом, шећером, прашком за пециво и са мало соли, па најбоље да умутите миксером док се сви састојци не сједине.
Додајте кашику уља, па поново промијешајте, овог пута можете и виљушком.
Тигањ за палачинке добро загријте, па ставите пар капи уља и онда сипајте пола кутлаче смјесе, тек толико да прекрије површину тигања и пеците са обје стране. По завршетку сваке палачинке, а прије почетка печења друге сипајте увијек пар капи уља.
Готове палачинке можете јести са џемом, шећером, орасима или воћем, како вам је воља.
Najnovije
Najčitanije
21
57
21
34
21
25
21
20
21
17
Trenutno na programu