Izvor:
B92
28.08.2025
14:17
Komentari:
0Pa zamislite još da je mekana kao pamuk, a ukus takav da se topi u ustima... I vi možete spremiti baš takvu - ovo je recept za najbolju štrudlu s orasima od koje ćete garantovano polizati prste! Štrudla s orasima je poslastica koja će osvojiti srca svih, čak i onih koji su najizbirljiviji. Ovaj kolač se priprema jednostavno, a efekat je savršen – nestvarno sočan i ukusan desert.
Ово је рецепт за дуплу меру и количину можете прилагодити својим потребама – уосталом, ова штрудла је толико укусна да нестаје брзо!
Потребно:
– 1 кг брашна
– 1 коцка квасца
– 1 кесица прашка за пециво
– 6 кашика шећера
– 5 кашика уља
– 3 јаја
– 2 дл воде
– 2 дл млека.
За фил:
– 500 г млевених ораха
– 5 кашика шећера
– млеко
Млаку воду помешајте с квасцем, па додајте две кашичице шећера и оставите да се активира. Јаја умутите варјачом, па додајте преостале четири кашичице шећера, затим сипајте квасац, топло млеко, уље и прашак за пециво.
Постепено додајте брашно и умесите меко тесто. Покријте крпом и оставите да нарасте. Када тесто нарасте, поделите га на два дела и танко га растањите.
Савјети
Чупавци који се топе у устима! Испробајте овај једноставан и брз рецепт
За фил, помешајте млевене орахе, шећер и млеко у шерпи и оставите да ораси набубре. Млеко додајте по жељи, све док фил не буде био довољно гладак (не треба да буде превише редак како би штрудла могла нормално да се пуни). Непрекидно мешајте на слабој ватри док ораси не омекшају. Растањено тесто филујте и увијте у штрудле. Ставите их у плех обложен папиром за печење.
Пеците на 180 или 200 степени док не добију лепу, златно-браон боју!
Пријатно и јавите нам како вам се допао рецепт!
Hronika
1 mj
0Hronika
1 mj
0Srbija
1 mj
0Zdravlje
1 mj
0Najnovije
Najčitanije
04
00
22
59
22
58
22
53
22
49
Trenutno na programu