Izvor:
B92
28.08.2025
14:17
Komentari:
0
Pa zamislite još da je mekana kao pamuk, a ukus takav da se topi u ustima... I vi možete spremiti baš takvu - ovo je recept za najbolju štrudlu s orasima od koje ćete garantovano polizati prste! Štrudla s orasima je poslastica koja će osvojiti srca svih, čak i onih koji su najizbirljiviji. Ovaj kolač se priprema jednostavno, a efekat je savršen – nestvarno sočan i ukusan desert.
Ovo je recept za duplu meru i količinu možete prilagoditi svojim potrebama – uostalom, ova štrudla je toliko ukusna da nestaje brzo!
Potrebno:
– 1 kg brašna
– 1 kocka kvasca
– 1 kesica praška za pecivo
– 6 kašika šećera
– 5 kašika ulja
– 3 jaja
– 2 dl vode
– 2 dl mleka.
Za fil:
– 500 g mlevenih oraha
– 5 kašika šećera
– mleko
Mlaku vodu pomešajte s kvascem, pa dodajte dve kašičice šećera i ostavite da se aktivira. Jaja umutite varjačom, pa dodajte preostale četiri kašičice šećera, zatim sipajte kvasac, toplo mleko, ulje i prašak za pecivo.
Postepeno dodajte brašno i umesite meko testo. Pokrijte krpom i ostavite da naraste. Kada testo naraste, podelite ga na dva dela i tanko ga rastanjite.

Savjeti
Čupavci koji se tope u ustima! Isprobajte ovaj jednostavan i brz recept
Za fil, pomešajte mlevene orahe, šećer i mleko u šerpi i ostavite da orasi nabubre. Mleko dodajte po želji, sve dok fil ne bude bio dovoljno gladak (ne treba da bude previše redak kako bi štrudla mogla normalno da se puni). Neprekidno mešajte na slaboj vatri dok orasi ne omekšaju. Rastanjeno testo filujte i uvijte u štrudle. Stavite ih u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite na 180 ili 200 stepeni dok ne dobiju lepu, zlatno-braon boju!
Prijatno i javite nam kako vam se dopao recept!

Hronika
2 mj
0
Hronika
2 mj
0
Srbija
2 mj
0
Zdravlje
2 mj
0Najnovije
Najčitanije
10
44
10
42
10
34
10
33
10
31
Trenutno na programu