Извор:
боснаинфо.ба
28.08.2025
14:17
Коментари:
0Ако сте вољели бакин колач с кокосом и чоколадом, овај једноставан рецепт за чупавце окусом ће вас одмах вратити у најљепше дане дјетињства
Доносимо вам најбољи и најлакши рецепт из бакине кухиње -за ове омиљене колаче са чоколадом и кокосом.
Састојци
-6 јаја
-6 великих кашика брашна
-4 велике кашике шећера
-1,5 дл уља
Свијет
Отац пронашао сина (3) на дну базена: Данима се борио за живот, родитељи донијели најтежу одлуку
-пола прашка за пециво
За глазуру
30 г тамне чоколаде
-4 дл млијека
-4 дл слатког врхња
Припрема
Пажљиво одвојите жумањак од бјелањака. Пазите да притом не разлијете жумањак по бјелањцима јер их онда нећете моћи истући у снијег. Миксером повежите жумањке и шећер. Миксајте 2-3 минуте или док смјеса не постане свијетложута, а кристали шећера слабо се примјећују на површини. Тада полако почните додавати уље у неколико млазова, никако одједном.
Србија
Албанци спријечили избор српског потпредсједника скупштине
Истуците бјелањке у чврсти снијег. Ако ћете за то користити метлице којима сте миксали жумањке и шећер, обавезно их прије оперите јер на њима не смију бити остаци жумањака. Наизмјенце у жумањке додајте мало брашна и снијега па пажљиво и полако мијешајте. Понављајте поступак док не потрошите комплетно брашно и снијег.
Загријте рерну на 180 Целзијусових степени. Велики правоугаони или квадратни лим за печење добро намажите маслацем, а затим га темељито поспите презлом и напосљетку улијте смјесу.
Патишман пеците 30-ак минута. Знат ћете да је готов када по врху поприми лијепу златно-жуту боју и одвоји се од рубова лима. Ако нисте сигурни је ли печен, убодите га по средини чачкалицом и ако је чачкалица потпуно суха, то значи да је бисквит готов.
Свијет
Москва о истрази о "Сјеверном току": Открити и наручиоце, а не само извршиоце
Разломите чоколаду на коцкице и ставите је у дубљу посуду. Додајте млијеко и слатко врхње па све загријте на лаганој ватри уз стално мијешање. Чоколада ће се полако топити, а мијешањем ћете је повезати с млијеком и врхњем.
Глазура и бисквит морају се потпуно охладити прије завршне фазе. Разрежите бисквит на коцке. Затим једну по једну набодите на виљушку па намочите у глазуру, потом уваљајте у кокос и одложите на плех. Понављајте поступак док не потрошите сав бисквит, пише Боснаинфо.
Свијет
2 седм
1Хроника
2 седм
0Хроника
2 седм
0Србија
2 седм
0Најновије
Најчитаније
23
09
23
01
22
47
22
44
22
23
Тренутно на програму