Rolat koji mami i prije prvog zalogaja

12.08.2025

13:59

Komentari:

0
Ролат који мами и прије првог залогаја

Rolat od meda i jabuka će voljeti apsolutno svi, brzo se sprema i, što je najvažnije, opija mirisom.

Ako volite brze i mirisne kolače, ovaj recept pravi je izbor.

Sastojci:

Za tijesto:

80 g meda

80 g šećera

100 g putera (sobne temperature)

3 jajeta

pola kašičice sode bikarbone

prstohvat soli

200 g brašna

3–4 jabuke

1–2 kašike šećera (po ukusu)

50 g bobičastog voća

policija hrvatska

Horor u Slatini: Usred noći presreo bivšu djevojku i pretukao je

Priprema:

Rendane jabuke daju prirodnu sočnost, bobičasto voće osvježava svaki zalogaj, a med unosi blagu aromu i dodatnu slast. Ovaj recept je odličan za one trenutke kada želite domaći kolač, ali bez previše koraka i komplikacija.

Jabuke ogulite i narendajte. Pomiješajte ih sa šećerom. Pleh obložite papirom za pečenje. Rasporedite ravnomjerno rendane jabuke, a preko njih pospite bobičasto voće.

новац марке

Opština u Srpskoj roditeljima prvačića isplatila po 300 KM

U šerpi otopite puter, med i šećer, promiješajte i ostavite da se prohladi. Dodajte jaja, sodu bikarbonu i so, pa postepeno umešajte brašno. Smjesu za tijesto prelijte preko jabuka i bobičastog voća u plehu, poravnajte i pecite u rerni zagrejanoj na 180°C oko 20–25 minuta, dok biskvit ne porumeni.

Odmah po vađenju iz rerne, biskvit pažljivo preokrenite na čistu kuhinjsku krpu posutu šećerom u prahu, skinite papir za pečenje i urolajte dok je još topao. Ostavite da se prohladi, pospite šećerom u prahu i isjecite na kriške.

Podijeli:

Large banner