Trik za savršeno kuvanu rižu: Dodajte ovo i zaboravite na lijepljenje

Izvor:

Agencije

08.11.2024

15:10

Komentari:

0
Трик за савршено кувану рижу: Додајте ово и заборавите на лијепљење

Uvijek je korisno znati određene kuhinjske trikove koji će nam pomoći u kuvanju. Evo jednog trika za laku pripremu pirinča.

Наиме, приликом кувања често постаје љепљив и превише мек, због чега не може да задржи текстуру.

За савршено припремљен пиринач, однос воде и пиринча треба да буде три према један, што подразумијева да на једну шољу пиринча треба да сипате три шоље воде.

Такође, веома ефикасан трик подијелила је и Јелена Коцмановић, познатија на Инстаграму под именом Наш дан сваки дан, која је с годинама стекла велико кулинарско искуство.

Ове намирнице убрзавају метаболизам и помажу при мршављењу

Ове намирнице убрзавају метаболизам и помажу при мршављењу

Она је открила који састојак је неопходан како би пиринач био савршено скуван, које год јело да правите.

– Уколико приликом кувања пиринча додате неколико капи лимуновог сока, пиринач се неће лијепити и биће растресит – каже она.

Стога, ако вам пиринач до сада никако није успијевао или ако сте почетник у кувању, следећи пут искористите овај трик и будите сигурни да ће добро испасти.

Podijeli:

Large banner