Izvor:
Telegraf
25.11.2023
17:01
Komentari:
0Kada smo na javnom mjestu, u restoranu recimo, pa kada konobar donese korpu s hljebom, još ako je topao pa i zamiriše, prosto ne možete da mu odolite. Ipak, to je greška.
Осим што постоје правила које ствари би требало да прескочите у ресторану, не посежите одмах за кришком хљеба, већ ако не можете да му одолите, узмите корпу и послужите све за столом, па неко ће узети, неко не, али тек када све понудите, онда је ред на вас.
Битно је да прво кренете да нудите особе које су десно од вас. Међутим, уколико хљеб није исјечен, онда слободно можете ви да га исијечете, али онда крећете да га нудите прво особи лухево од вас, пише "Maggie old ham“.
Према неком бонтону не би требало први да узимате хљеб, већ као што рекосмо понудите присутне за столом.
То ће показати вашу префињеност и основно познавање бонтона. Позитивно ће подићи вашу углађеност и префињеност, а можда, ако сте на пословном састанку, буде позитиван исход.
Najnovije
Najčitanije
17
31
17
26
17
26
17
10
17
06
Trenutno na programu