Stavio hrenovku pod mikroskop: Neće vam biti svejedno kad ovo vidite

Izvor:

Agencije

05.12.2023

12:38

Ставио хреновку под микроскоп: Неће вам бити свеједно кад ово видите

Hrenovka je mesna poslastica voljena širom svijeta, iako su mnogi svjesni da to nije najzdraviji obrok koji se može pojesti.

Hrenovke, popularni mesni proizvod koji se često konzumira širom svijeta, prolaze kroz pažljivo osmišljen proces proizvodnje kako bi se postigla savršena kombinacija okusa, teksture i sigurnosti hrane.

Glavne komponente u proizvodnji hrenovki uključuju meso (najčešće piletina, svinjetina ili govedina), vodu, so, začine te emulgatore. Meso se sitno sjecka, stvarajući temelj za glatku smjesu koja će postati hrenovka.

Nakon toga, sastojci se pažljivo miješaju kako bi se postigla homogena masa.


Њемачку оковао снијег: Хаос на путевима, више људи страдало

Njemačku okovao snijeg: Haos na putevima, više ljudi stradalo

Dodaju se začini i aromatičnih materija koje obogaćuju okus, stvarajući karakterističan profil hrenovki. Emulgatori se koriste kako bi poboljšali teksturu smjese i osigurali stabilnost, vezujući vodu i masti.

Ovako to sve zvuči jako lijepo, ali kada se hrenovka stavi pod mikroskop, to ne izgleda tako dobro. Upravo to napravio je popularni TikTok profil "Mikro Zum Gy", a ono što je vidio šokiralo je mnoge ljude.

"Zato ne kupujem mikroskop", "Da stavimo bilo koje meso pod mikroskop, ne bi ga nikad jeli", "Ovo je razlog zašto ih više ne jedem", neki su od komentara šokiranih korisnika TikToka.

Podijeli:

Large banner