Potpuni haos

Banjalučani bijesni i ogorčeni zbog kolapsa u saobraćaju

  • Izvor: ATV
  • 29.09.2024. 19:06

I ovo su djela aktuelnog gradonačelnika Banjaluke, poručuju ogorčeni Banjalučani iznervirani kilometarskim kolonama i kolapsom u saobraćaju.

A slično se na ulicama moglo vidjeti i prethodnih nekoliko mjeseci. Ljuti, Banjalučani se pitaju po čijem se nalogu obustavlja ionako otežan saobraćaj i to nedjeljom?

"Ja treba da stignem do centra, ne znam kako ću da stignem. Mislim haotično je svakako, ovih zadnjih mjesec dva, nema tu puno komentara",

"Ne osjećam se baš okej. Još ja i nekako, ne idem svaki dan na posao, pitam se kako je ljudima koji svaki dan moraju da krenu sat-sat i po vremena ranije i u stresu su da stignu na vrijeme na posao",

"Еvo, kud god pođeš ne mogu proći", govore Banjalučani.

"Da kažem da smo krenuli, pošli smo na dječiju predstavu i evo živimo ovdje u Boriku, ali bojali smo se nevremena pa smo krenuli autom do Dječijeg pozorišta u centru. Sat vremena je trajala ta vožnja i evo vratili smo se nigdje nismo stigli. Tako da, blago je reći da smo razočarani, ljuti, ogorčeni, stvarno nema smisla, ja prva nisam bila uopšte informisana da je danas maraton i stvarno ne znam kome je palo na pamet da dopusti tu organizaciju u ovakvom kolapsu", poručuje jedna Banjalučanka.

Da će paralisati grad od 200 hiljada stanovnika obustavom saobraćaja iz Gradske uprave udostojili su se da jave tek sinoć. Zbunjene građane i povećane tenzije smirivala je policija.

Niko nema ništa protiv maratona. Naprotiv. Nije problem u maratonu nego u organizaciji, kažu stručnjaci. Kada se održava takav događaj potrebno je obezbijediti alternativne pravce, a ne blokirati grad.

"Ako najavite održavanje maratona dan prije i dostavite plan dan prije i blokirate grad tako da niko ne može doći od tačke a do tačke b, siguran sam da je postojao način da se ovo mnogo bolje izvede i da se ljudima obezbijede alternativni pravci kuda mogu da prođu", kaže Nikola Ćopić, inženjer za bezbjednost saobraćaja.

Bilo bi dobro kada bi gradonačelnik Banjaluke nekada i poslušao savjete stručnjaka. Za održavanje maratona potrebna je ozbiljna i detaljna organizacija. To danas nije bio slučaj. Kao i sve u prethodne četiri godine i ovo je urađeno brzinski i bez ikakvog plana.

Pratite nas i putem Vibera