Banjaluka

Kružni tok kod Еkvatora enigma i nakon devet mjeseci: Vozač ušao u kontra traku

  • Izvor: ATV
  • 20.09.2024. 16:30

Kružni tok kod Еkvatora napravljen u sklopu saobraćajne revolucije banjalučkog gradonačelnika Draška Stanivukovića i devet mjeseci nakon puštanja u funkciju zadaje muke vozačima.

Danas u poslijepodnevnim časovima jedan vozač ušao je u pogrešnu traku na ovom kružnom toku. Na taj način ugrožen je i taj vozač ali svi drugi učesnici u saobraćaju.

Na fotografiji koju nam šalju čitaoci vidimo crveni reno klio koji je ušao u pogrešnu traku.

Na ovoj kružnoj raskrsnici zadnjih mjeseci svjedočili smo desetini ovakvih situacija.

"Ovo predstavlja jednu potpuno novu epohu urbanog razvoja Banjaluke, otvorilo je jednu novu dimenziju Banjaluke, veličine, širine i prostranstva. Naša ideja je bila prvenstvo jedna saobraćajna funkcionalnost koju smo dobili“, rekao je na otvaranju ove kružne raskrsnice prije devet mjeseci Draško Stanivuković.

Saobraćajna funkcionalnost kao i saobraćajna revolucija o kojoj je Stanivuković tako pompezno pričao nisu donijele ništa dobro vozačima u gradu na Vrbasu. Naprotiv, napravilo ih je robovima saobraćajnih gužvi, nepreglednih kolona i žrtvama sve većeg broja saobraćajnih nezgoda.

Inače, posljednjih dana u Banjaluci su nesnosne gužve te se gotovo svakodnevno dešavaju i saobraćajne nezgode.

Pola grada je praktično prekopano, radne mašine su na sve strane, režim odvijanja saobraćaj na istim saobraćajnicama se mijenja na dnevnom nivou što dovodi do nervoze vozača ali i sve učestalijih nezgoda.

Gužve paralisale Banjaluku: Kolona do Vrbanje, vozači očajni

Gužve paralisale Banjaluku: Kolona do Vrbanje, vozači očajni


Pratite nas i putem Vibera