PDP

Odluka je pala: Drinić ide u gradsku Skupštinu, a evo ko ga mijenja u Narodnoj

  • Izvor: ATV
  • 28.10.2024. 18:25

Nebojša Drinić, poslanik PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, odreći će se tog mandata kako bi svoje djelovanje u naredne četiri godine nastavio u Skupštini grada Banjaluka.

Ukoliko, naravno na opštim izborima poput velikog broja kandidata u mnogim strankama, ne odluči ponovo da se kandiduje. 

Umjesto njega će u Narodnu skupštinu Republike Srpske sjesti Bojan Kresojević, koji će se odreći odborničkog mandata u Banjaluci, kako bi postao narodni poslanik, jer je i on učestvovao na lokalnim izborima, kao i na opštim.

Ovu rokadu topa i konja, da se izrazimo u šahovskim terminima, saopštio je Draško Stanivuković, nekrunisani kralj stranke, inače predsjednik Gradskog odbora PDP Banjaluka. 

"Narodni poslanik Nebojša Drinić na listi našoj odbornika osvojio je preko osam hiljada glasova, što je jedan od najvećih pojedinačnih glasova u cijeloj Republici Srpskoj. Bilo je tu puno osporavanja, svačega, ali narod kaže svoje. Zbog toga on je dužan da prihvati mandat i ono što su građani Banjaluke rekli. Zbog njegovog najboljeg rezultata, rekao sam da smo stranka rezultata, obavezuje ga da on vodi budući Klub odbornika PDP-a", izjavio je Draško Stanivuković, predsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka.

Drinić je na nedavno održanim lokalnim izborima osvojio najviše glasova na listi PDP, čime je stekao mogućnost da uđe u Skupštinu grada, ali pod uslovom da se odrekne mandata u najvišem zakonodavnom tijelu u Srpskoj.

Što se tiče Bojana Kresojevića, on je prije dvije godine bio petoplasirani na listi PDP u Izbornoj jedinici 3, pa je odlaskom Drinića stekao uslove da ga zamijeni u skupštini.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Revolucija 1917

    'Revolucija 1917

  • 21:00 Ćirilica

    Ćirilica

  • 23:20 Močvara (16+)

    "Močvara" je napeta priča o nizu serijskih ubistava u Beogradu, puna obrta i neočekivanih raspleta. Inspektor Nikola, kojeg tumači Goran Bogdan, pokušaće sa svojim kolegama da riješi težak slučaj pred kakvim se beogradska policija dosada nije susrela.

  • 00:20 Noćni program

    Noćni program