Banjaluka

U čijoj je nadležnosti kupoprodaja zemljišta Srednjoškolskog doma?

  • Izvor: ATV
  • 18.06.2024. 19:21

Siniša Ovuka odlučio je da progovori, i za ATV da kaže sve o spornoj parceli Srednjoškolskog doma.

Resorno Ministarstvo nadležno je za sve, pa i za kupoprodaju bilo kakvog zemljišta, kaže, dan nakon što smo ga pitali šta će se dogoditi sa parcelom na atraktivnoj lokaciji, na koju je oko bacila "Aragosta Invest".

Upravni odbor ove JU nema nadležnost, a pismo namjere, te privatne kompanije proslijeđeno je Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske, kaže direktor Srednjoškolskog doma. 

- Imajući u vidu da i po Statutu ustanove, jer osnivač ustanove je Vlada Republike Srpske, odnosno, resorno Ministarstvo prosvjete i kulture, a ja kao direktor, ni Upravni odbor nema nadležnost po tom pitanju, tako da smo mi to pismo namjere proslijedili na dalje postupanje - kaže Ovuka.

Ministarstvo prosvjete i kulture lopticu i danas prebacuje na Srednjoškolski dom. Na naša pitanja šta će se dogoditi sa parcelom i ukoliko dođe do otkupa, kome će pripasti sredstva nismo dobili odgovor, ali jesmo da oni za to nisu nadležni. 

- Imajući u vidu prethodno navedeno, obavještavamo vas da je odluka o istom u nadležnosti Upravnog odbora JU Srednjoškolski dom Banja Luka - navode iz Ministarstva.

Ipak, nakon konsultacije nekoliko pravnika, ATV je dobio informaciju da u pitanju vlasništva nad nekretninama, posljednju riječ u slučaju prodaje zemljišta, ipak ima resorno Ministarstvo, uz obavezno mišljenje Pravobranilaštva Republike Srpske. 

Pratite nas i putem Vibera