Poruka iz Srpske

Sramne izjave iz OHR-a

  • Izvor: ATV
  • 17.10.2024. 19:14

Ogorčeni smo na ovo što radi OHR-poruka je iz Republike Srpske nakon što su pokušali da operu Kristijana Šmita, pa rekli da je Alija Izetbegović bio ključna ličnost u postizanju mira. Desilo se upravo suprotno, Alija Izetbegović je taj koji je povukao potpis sa mirovnog plana, poruka je iz BORS-a.

Bitno je, kažu, istaći to da se Izetbegović ne može porediti sa generalom Ratkom Mladićem i Radovanom Karadžićem jer su oni bili na čelu srpskog naroda u odsudnim momentima i spriječili da nam se desi ono što se desilo u II svjetskom ratu.

"On povlači potpis uz čuvenu rečenicu da je spreman da rizikuje mir za unitarnu BiH sa kojom se mi Srbi nismo mogli složiti zbog konsekvenci koje bi pretrpjeli sama činjenica da je rat na prostoru SFRJ produkt globalnih kretanja u svijetu da je naježi uzrok rata upravo međunarodna zajednica a da je instrument u njihovim rukama bio upravo Alija Izetbegović", rekao je Radan Ostojić, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske.

Rajilić: Alija Izetbegović je ratni zločinac i izazivač rata u BiH

Rajilić: Alija Izetbegović je ratni zločinac i izazivač rata u BiH

Izetbegović je čovjek koji je bio spreman na sve kako bi dobio unitarnu BiH pa čak i svoj narod stavio kao zalog - podsjećaju u Srpskoj. Suludo je, kažu, o nekome ko je doveo mudžahedine doveo u BiH pričati kao o mirotvorcu. Samim tim uvreda je za sve Srbe ne samo ga predstavljati kao takvog nego i uopšte porediti sa Mladićem i Karadžićem. 

"Alija Izetbegović je čovjek koji je dovodio Mudžahedine koji su odsijecali glave Srbima mi znamo i da je Alijin sin učestvovao u mučenju Srva u logorima za Srbe u Sarajevu. Ne može u istu ravan biti stavljen neko ko je branio svoj narod i neko ko je trgovao sa svojim narodom i želi da se nad njima izvrši pokolj zarad međunarodne intervencije nad Srbima", rekao je Branimir Kojić, predsjednik opštinske organizacije porodica poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica.

Za OHR ovakve izjave nisu ništa novo. Nije novo ni da se Kristijan Šmit bavi stvarima koje ga se ne tiču. Sve to navodi na zaključke da zajedničkog stava i mišljenja u BiH neće nikada biti posebno jer i dalje postoje zločini nad Srbima za koje nismo dobili epiloge. Takvi su i Izetbegovićevi.

Župljanin: Alija Izetbegović je glavni krivac za stradanje Srba

Župljanin: Alija Izetbegović je glavni krivac za stradanje Srba

"Mi smo svjedoci drugačije istorije koja ide u prilog tome da su jedinice koje su bile pod komandom Alije Izetbegovića počinile mnoge ratne zločine na prostoru BiH i sigurno je da bi on odgovarao ako ne u Haškom tribunalu, onda u sudu BiH", rekla je Isidora Graorac, predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

Prvo su Šmitu kao i Ustavnom sudu zasmetali udžbenici u Srpskoj. Pa je muslimanima zasmetalo što je Šmit Izetbegovića uporedio sa Mladićem. Što zapravo jedino ima smisla a smeta i Srbima. Njih dvojica se i ne mogu porediti. Jedan je odveo BiH u rat drugi spasavao svoj narod. Za poređenje i nisu, poruka iz ovih organizacija.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    'Tet a tet sa Tatjanom Trninić

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:00 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:15 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)

  • 23:00 Serija: Red Rok (12+)

    ''Serija: Red Rok (12+)