Odobrio Zukan Helez

Oružane snaga BiH će prevoziti izborni materijal

  • Izvor: ATV
  • 23.09.2024. 12:22

Ministarstvo odbrane u Savjetu ministara BiH, odnosno resorni ministar Zukan Helez, odobrilo je da se vozilima Oružanih snaga BiH za prevoz izbornog materijala.

„Centralna izborna komisija BiH je primila odluku Zukana Heleza, ministra odbrane BiH o pozajmici resursa ovog ministarstva što će biti realizovano i detaljno uređeno kroz zaključivanje Ugovora o pozajmici“, saopšteno je iz CIK-a BiH.

Podsjetili su da se CIK BIH, zbog situacije uzrokovane poništenjem Odluke Centralne izborne komisije BiH o izboru najpovoljnijeg ponuđača u postupku javne nabavke - transporta izbornog materijala, 5. septembra ove godine za podršku obratila Ministarstvu odbrane u Savjetu ministara.

„Od Ministarstva odbrane BiH zatraženo je odobrenje upotrebe kamiona i kombi vozila Ministarstva odbrane BiH za transport izbornog materijala za Lokalne izbore 2024. godine od Skladišta Centralne izborne komisije BiH u Istočnom Sarajevu do gradova/opština u BiH, i povrat nazad do Skladišta Centralne izborne komisije BiH“, naveli su iz CIK-a BiH.

Napominju da se transport izbornog materijala odvija uz policijsku pratnju, uz prisustvo službenika CIK BiH koji je zadužen za primopredaju materijala koji se transportuje, te da se transport odvija od Skladišta Centralne izborne komisije BiH do sjedišta opštinskih/gradskih izbornih komisija koje su smještene u zgradama opština/gradova bez dolaska na biračka mjesta.

U CIK-u dodaju da će dostava izbornog materijala biti realizovana tri dostavna ciklusa u periodu od 29. septembra do 14. oktobra 2024. godine.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:00 Keto Kuhinjica

    ''Keto Kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    Serija: Aviondžije (R)

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?