Large banner

Najbolja jagnjetina se jede na Mosku: Tiho za ATV otkrio tajnu

Izvor:

ATV

20.04.2025

19:35

Komentari:
Најбоља јагњетина се једе на Моску: Тихо за АТВ открио тајну

Jagnje s' mjesta, mlado, dobro osoljeno, umjeren žar i lagano okretanje oko tri sata, recept je za čuvenu jagnjetinu na Mosku. ATV-u to otkriva mesar Tiho koji kaže da zna na dan ispeći i više od 20 jagnjadi.

"Н: Шта је најважније за добру јагњетину? Па добро јагње, с мјеста јагње добро, ово су све јањци из наших херцеговачких села. Најбитније је да је свјеже јагње, ми их држимо живе до печења а онда мало и искуства све се састало али најбитније да је јагње добро. Н: Шта значи с мјеста? Овај дио овамо Билећа, Љубиње, Требиње, локална села. Н: Је л' тачно гдје има зановети да је најбоље јагње? Тачно, кажу старији људи, то је то“, прича нам месар Тихомир Ђонлез.

"Н: Волите ли ви јагњетину? Обавезно, па видиш на мени да нисам вегетаријанац. Н: Који дио јагњета је најсочније месо? Па све зависи, народ највише воли плећку, ребра, врат. Ја волим појести па онда волим гдје нема много кости, бут“, додаје Тихомир.

Јагње на ражњу изгледа лијепо али у тањиру још љепше.

Прича о јагњетини на Моску није без разлога, на прошлогодишњој јагњијади у великој конкуренцији њихово печење се окитило златом. Тада је срушен мит да се најбоља јагњетина једе у Јабланици.  

Podijeli:

Large banner