U 59. godini

Preminuo doktor Dušan Vlatković

  • 23.10.2024. 13:35

Specijalista ortopedije u trebinjskoj Bolnici Dušan Vlatković preminuo je danas u 59. godini nakon duge i teške bolesti, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

"Njegov odlazak ostavlja neizmjernu prazninu u našoj bolnici, ali i u širem medicinskom krugu. Upućujemo najdublje izraze saučešća njegovoj porodici i prijateljima u ovim teškim trenucima", saopšteno je iz trebinjske Bolnice.

Doktor Dušan Vlatković rođen je 21. maja 1965. godine u Dubrovniku, a Medicinski fakultet završio je u Sarajevu.

Specijalizaciju iz ortopedije uspješno je okončao 2000. godine, dok je svoju magistarsku tezu odbranio 2003. godine, pokazujući izuzetnu posvećenost unapređenju medicinske prakse kroz rad na složenim problemima iz oblasti ortopedije.

Slovačko ministarstvo greškom stavilo češkog političara na spisak tajnih agenata

Slovačko ministarstvo greškom stavilo češkog političara na spisak tajnih agenata

Njegova karijera u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Bolnica Trebinje počela je još tokom ratnih godina 1992. godine, kada je sa strašću i energijom ušao u najteža vremena za medicinsku zajednicu.

"Od tada pa sve do posljednjeg dana, doktor Vlatković je svojim radom i znanjem nesebično služio našim pacijentima i ustanovi. I u svojim najtežim trenucima bio je tu za pacijente. Bio je stub ortopedije na čijim temeljima su se gradili brojni uspjesi. Njegov human pristup, strpljenje i predanost prema svakom pacijentu ostavili su neizbrisiv trag", naveli su iz Bolnice Trebinje.

Pitanja koja morate sebi postaviti prije stupanja u brak

Pitanja koja morate sebi postaviti prije stupanja u brak

U saopštenju se dodaje da je Vlatković bio više od stručnjaka, njegova riječ je uvijek nosila težinu, a njegova djela su govorila o veličini čovjeka i ljekara.

"Javna zdravstvena ustanova Bolnica Trebinje nikada neće zaboraviti njegov doprinos, jer je njegovo ime utkano u sve što smo postigli. Njegova ostavština nije samo u onome što je učinio, nego i u svima nama koji ćemo nastaviti da radimo vođeni njegovim primjerom", naveli su iz Bolnice Trebinje.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Narod priča

    ''Autorska putopisno-reportažna emisija novinarke Biljane Stokić, otkriće vam šta srce naroda priča o Srpskoj.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.