Radi se punom parom

Radovi na auto-putu teku planiranom dinamikom

  • Izvor: ATV
  • 21.10.2024. 19:18

Radi se punom parom na cijeloj dužini trase budućeg auto-puta Bijeljina - Rača. Na trasi dugoj oko 20 km trenutno se izvode radovi na drugom sloju nasipa, a počeli su i radovi na objektima, kažu u "Autoputevima Republike Srpske".

"Počeli smo da radimo i sa objektima, šipovi se postavljaju i to je ono što smo i planirali i uradili za ovu godinu. Moram da kažem i da nam vremenske prilike odgovoraju  i da ćemo nastaviti da radimo i tokom cijele građevinske sezone", rekao je Nedeljko Ćorić, v.d. direktora "Autoputeva Republike Srpske".

Poslovi teku planiranom dinamikom, a uskoro će biti  pušten i  novi mosta na Savi. U toku su pregovori sa predstavnicima iz Srbije kako bi se što prije izgradili pristupni putevi i rasteretio saobraćaj na postojećem mostu.

"Most je na Savi završen i već imamo komunikaciju sa Srbijom i predstavnicima i nadležnima koji su zaduženi za sam projekat. Probaćemo da potpišemo sporazum između dvije Vlade kako bismo mogli da most na Savi stavimo u funkciju", kaže Ćorić.

Sa novim mostom i integrisanim graničnim prelazom gužve će biti svedene na minimun, a saobraćaj rasterećen. 

Uporedo sa radovima na dionici Rača -Bijeljina, vrše se i pripremni radovi za otpočinjanje dionice Bijeljina – Brčko. Većina imovinsko pravnih odnosa je riješena.

Kineski partneri nedavno su boravili u Banja Luci. Informisali su predsjednika RS o procedurama za početak radova da dionici Bijeljina-Brčko, kao i da su odobrena kreditna sredstva za finansiranje dionice od Bijeljine do Brčkog. Za sutra je planiran sastanak sa kineskim partnerima o dinamici i procesu početka izgradnje trase. Očekivanja su u narednoj godini i da taj projekat završe prije roka, kažu u "Autoputevima Republike Srpske".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: