Jablanica

Hronologija apokalipse: Prijavio da mu je bujica odnijela člana porodice

  • Izvor: ATV
  • 04.10.2024. 11:15

Tokom noći policijska stanica Jablanica zaprimila je više telefonskih prijava od građana o štetama koje su uzrokovane velikom kišom, a koja je zahvatila Jablanicu i okolna mjesta.

U 1:25 ženska osoba je zatražila pomoć jer joj voda ulazi u kuću u mjestu Pobrežje, u 1:50 mještanin Glodnica zatražio je pomoć jer mu voda prodire u kuću.

Zatim, u 1:55 stanovnik Ostrošca zatražio je pomoć jer mu voda ulazi u kuću, u 1:55 jedna osoba prijavila da se u mjestu Ostrožac kod BC Demirović srušio podzid na put M17 i da je jedna saobraćajna traka blokirana. 

U 2 sata jedan vozač je prijavio da je u mjestu Komadinovo vrelo došlo do odrona te da je u potpunosti blokiran saobraćaj putem M17 Jablanica-Mostar. 

Helikopter Еufora transportuje povrijeđeno dijete iz Jablanice

Helikopter Еufora transportuje povrijeđeno dijete iz Jablanice

Kako dalje navode iz policije u službenom saopštenju, u 2:05 jedna osoba je prijavila da je u mjestu Zdrava voda potpuno blokiran put M17, u 2:10 sati osoba iz mjesta Zlate zatražila je pomoć zbog prodiranja vode u kuću, u 2:10 sati prijavljeno je da je u Donjoj Jablanici voda srušila jednu kuću te da je navodno nestala jedna ženska osoba koju mještani traže.

U 2:10 sati osoba iz mjesta Baćina zatražila je pomoć jer joj voda ulazi u kuću, u 2:25 sati osoba iz Sarajeva prijavila je da se M.H. nalazi u vikendici u mjestu Ostrožac (put za Markovo) te da se betonski podzid srušio na kuću i da ne može izaći.

Dalje, kako je saopštila policija, u 2:35 sati J.B. iz Donje Jablanice obavijestio je da je zbog velike vode jedna osoba nastradala, u 2:45 sati nepoznata osoba je prijavila da je u mjestu Zlate voda srušila jednu kuću te da je jedna osoba nastradala, a da se za dvije osobe traga.

Majka sa djecom zarobljena u kući usljed poplava

Majka sa djecom zarobljena u kući usljed poplava

U 3 sata mještanin iz Ostrošca prijavio je da je voda srušila betonski zid i da prijeti kućama, u 3:50 sati mještanin takođe Ostrošlca je prijavio da voda ulazi u kuće te traži pomoć. U 3:50 sati Operativni Centar PU Konjic obavijestio je da je u mjestu Ribički most zbog odrona blokiran saobraćaj Konjic - Jablanica.

U 4:35 sati stanovnik mjesta Zlate kod Jablanice prijavio je da je njegovog člana porodice odnijela voda te da ga mještani traže. O svemu su obaviještene nadležne službe opštine Jablanica te preduzete sve potrebne mjere.

Pratite nas i putem Vibera