Gradonačelnik Bijeljine

Ljubiša Petrović novcem iz gradske kase vodio suprugu u Rusiju

  • Izvor: ATV
  • 03.10.2024. 19:20

"Narodni novac" dobro je poznata fraza gradonačelnika Bijeljine kada optužuje političke protivnike. Ipak da sam malo više voli „narodni novac“ pokazalo je putovanje u Rusiju u maju ove godine.

O narodnom trošku na Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu vodio je suprugu. Slučaj je „zamaskirao“ navodeći je kao šefa Odsjeka za odnose sa javnošću u kabinetu gradonačelnika, koristeći njeno djevojačko prezime. 

Supruga gradonačelnika Bijeljine je inače ljekar, redovno zaposlena na UKC Srbije, a funkcija navedena u dopisu ne postoji u organizacionoj strukturi Gradske uprave.

„Ove godine bi mi bilo takođe zadovoljstvo da budem dio Foruma, zajedno sa šefom Odsjeka za odnose sa javnošću u kabinetu gradonačelnika, Jelenom Cvejić, kao pridruženim članom, pa Vam po preporuci Valerije Šiškine, zadušene za zvanične delegacije, šaljem podatke o njoj“.

Za svoj službeni put uzeo je i akontaciju. I to 10.000 KM, što je takođe lako provjerljivo iz dokumenata Gradske uprave na dan 30.05.2024.

"Zaposleni Gradske uprave grada Bijeljina – akontacija za službeni put 10.000 KM“.

Iako je javna tajna da supruga Ljubiše Petrovića, zaista vedri i oblači svime što on kaže i uradi, na platnom spisku Gradske uprave nije kao zaposleni. Na naš upit da li postoji šef Odsjeka za odnose sa javnošću u kabinetu, iako znamo da je prije nekoliko godina ta funkcija ukinuta, kao ni da li je šef Jelena Cvejić, odgovor iz Gradske uprave nismo dobili.

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    'Tet a tet sa Tatjanom Trninić

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Stranačka hronika

    'Stranačka hronika

  • 21:40 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)