Banjaluka

Akcija ”Kros”: Nenad Radinković uhapšen zbog krađe kvada!

Nenad Radinković, višestruki prestupnik iz Banjaluke, uhapšen je jutros u okviru akcije ”Kros” zbog sumnje da je iz garaže privatne kuće u Laktašima ukrao kvad, potvrđeno je za ATV.

U PU Banjaluka navode da je akcija ”kros” sprovedena u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Repbulike Srpske.

”Jutros u 4.45 časova uhapšen je N.R. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa”, navode u policiji.

Dodaju da je krađa izvršena u noći između 18. i 19. septembra ove godine u Laktašima.

”Oštećeni je prijavio da je nepoznato lice tokom noći iz garaže porodične kuće u Laktašima otuđilo četvorocikl takozvani ”kvad”. Preduzimanjem operativnih mjera i radnji, policijski službenici su sinoć u Laktašima pronašli otuđeni četvorocikl”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Radinković za otkup tražio 500.000 evra, uplaćeno mu 42.000 u kripto valuti!

Radinković za otkup tražio 500.000 evra, uplaćeno mu 42.000 u kripto valuti!

Dodaju da su po naredbi Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, izvršeni pretresi na više lokacija u Banjaluci i Laktašima pri čemu su pronađeni i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

”Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca, a N.R. će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka”, navode u policiji.

Radinković je poznat kao višestruki prestupnik. U maju ove godine je hapšen i pritvoren zbog sumnje da je oteo H.N. koga je navodno zatočio u vikendici. Potom je za njegovu slobodu tražio veliki iznos novca. Preko brata od žrtve primio je 42.000 evra u kriptovaluti i to posredstvom treće osobe.

Radinković sproveden iza rešetaka, prijeti mu do 10 godina zatvora

Radinković sproveden iza rešetaka, prijeti mu do 10 godina zatvora

Široj javnosti Radinković je poznat po saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo Nikola Đurović iz Banjaluke. Zbog te nesreće Radinković je osuđen na četiri godine zatvora. Poslije presude je pobjegao u Francusku gdje je hapšen 2013. godine zbog krijumčarenja veće količine oružja. Zbog toga slučaja je osuđen na osam godina zatvora. Budući da se nije pojavio na izdržavanju kazne za saobraćajnu nesreću za njim je bila raspisana potjernica po kojoj je 2018. godine uhapšen u Briselu i izručen u BiH.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Imate riječ sa Milijanom Kos

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:05 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:20 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)