Kod Smederevske Palanke

Komšije nakon stravičnog zločina otkrile detalje: ''Rekao je: 'Ona je takva, ali je volim'''

  • Izvor: Kurir
  • 20.09.2024. 22:38

Predrag Ivanović (67) ubio je jutros, kako se sumnja, svoju nevjenčanu suprugu Radmilu S. (64) u selu Selavac kod Smederevske Palanke, a potom izvršio suicid. Mještani sela kažu da su oni bili zajedno tri godine, kao i da su imali brojne nesuglasice koje su često narušavale njihov odnos, do te mjere da su se i razilazili u nekoliko navrata.

Ubistvo i samoubistvo, dogodilo se jutros u porodičnoj kući Radmile S. kod Smederevske Palanke koja je tu živjela nakon što se prethodno razvela od drugog supruga. Policiju je o svemu obavijestio komšija koji je zatekao Ivanovića sa omčom oko vrata nasred dvorišta. Ljekari Hitne pomoći samo su mogli da konstatuju smrt.

"Ovo je katastrofa što se dogodilo! Neki u selu pričaju da ju je ugušio jastukom, a zatim je mrtvu iznio u dvorište. Uzeo je potom konopac i objesio se. Tijela su nađena u dvorištu, bila su u neposrednoj blizini jedno drugog“, kaže komšija i dodaje:

"Imali su nesuglasice, ali to je sve moglo da se riješi veoma lako, trebalo je da se raziđu ako nisu jedno za drugo, a ne ovako. Njih dvoje su prvo bili komšije, tačnije Predrag je sa porodicom živio na 300 metara od Radmiline porodične kuće, ali je prije neke tri ili četiri godine odlučio da ostavi ženu i doselio se kod Radmile. Na početku, navodno, nisu imali probleme, ali se zatim pročulo da se svađaju, čuo ih je neko od komšija. Radmila je bila pomalo čudna, nekako je željela da bude sve po njenom. Što naš narod kaže, ili će biti po njenom ili neće biti nikako. Takva je bila, jaka žena. Predrag je to znao i uvijek su sijevale varnice među njima.“

Jeziva tragedija: Predrag ugušio Radmilu pa se objesio nasred dvorišta!

Jeziva tragedija: Predrag ugušio Radmilu pa se objesio nasred dvorišta!

Kako potom dodaje sagovornik Kurira, stvari su izmakle kontroli posljednji put prije godinu dana.

"Sjećam se jesenas je to bilo, kada se Radmila nešto naljutila na Predraga, tada je uzela svu njegovu garderobu i bacala po cijelom dvorištu. Htjela je da ga ponizi, istjerala ga je iz kuće... Tada je njegov sin iz prvog braka došao po njega i jedno vrijeme je boravio kod njega u blizini Mladenovca. Mislio sam da se opametio i da se više neće pomiriti sa njom“, kaže on i nastavlja:

"Pričao sam sa njim kad je dolazio kod mene da mi pomogne oko obrezivanja voća, rekao je: 'Ona je takva, pomalo teška, ali je volim'. Razumijem ja ljubav, ali opet ovo što se sada dogodilo to sigurno nije. Uništio je i njenu i svoju porodicu, odlučio je da ih više nema.“

Nepregledne kolone automobila svakodnevno parališu banjalučke ulice

Nepregledne kolone automobila svakodnevno parališu banjalučke ulice

Prema riječima drugih mještana, Radmila S. je radila kao njegovateljica starijih osoba. 

"I ona je bila vrijedna i radna kao Predrag, ali oni očigledno nisu bili dobra kombinacija. Bilu su previše različiti. Znala je da ga isprovocira, svako bi poludio, ali nikako ne opravdavam ovo što je sada uradio. Bio je dobar čovjek, ali ko je on da nekome oduzme život? Ako mu se nešto nije sviđalo trebalo je da ode i da je ostavi“, kaže komšija.

Istragu o ubistvu i samoubistvu vodi nadležno Više javno tužilaštvo u Smederevu, koje je kako Kurir saznaje, naložili obdukciju tijela kako bi se utvrdilo kada i kako je nastupila smrt.

Pratite nas i putem Vibera