Ubistvo i samoubistvo

Kozarska Dubica zavijena u crno

  • Izvor: ATV
  • 27.12.2021. 18:40

Kratka svađa, pa pucnji, policijske sirene - rano jutros probudili su stanare zgrade u ulici Mihajla Pupina u Kozarskoj Dubici. Ubrzo se gradom pronijela vijest da je njihov sugrađanin 38-godišnji R. V. usmrtio bivšu suprugu 35-godišnju T.V., potom i sebi oduzeo život. To je potvrdio i policijski uviđaj.

"Na licu mjesta je obavljen uviđaj kojim je vodio tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor kojim je utvrđeno da se radi o ubistu i samoubistvu koje je počinjeno od strane R.V. pucanjem iz vatrenog oružja. Tijela su prevezena u Zavod za sudsku medicinu u Banja Luci, gdje će sutra po nalogu tužioca biti obavljena obdukcija", izjavila je Zvezdana Alenadrević, portparol PU Prijedor.

Nezvanično saznajemo da se radi o Tanji i Radetu Vujković. Kraj uviđaja, ispred zgrade čekali su Tanjin otac i stric, pred kameru nisu željeli. Kažu da su Tanja i Rade 17 godina bili u braku, stekli troje djece. Nedavno su se razveli. Tanja je dobila starateljstvo i odselila se u podstanarski stan, našla posao. Rade se bavio autoeletrikom, imao je radionicu u selu Jošik nadomak grada. 

Komšije iz zgrade kao i slučajni prolaznici, nisu želejli stati pred kameru. Kažu da je svaki komentar suvišan. Na sve odmahuju rukom i kažu da je velika tuga. 

Kako nezvanično saznajemo, ubijena žena je prije mjesec dana prijavila nasilje u porodici.

Iza Vujkovića ostalo je troje maloljetne djece od sedam, 11 i 16 godina. Tragediji je navodno kumovala ljubomora.