Glumac

Moamer Kasumović osuđen za bludničenje nad maloljetnikom

  • Izvor: Kliks
  • 19.09.2024. 14:57

Glumac Moamer Kasumović osuđen je na godinu zatvora zbog krivičnog d‌jela bludničenje nad maloljetnikom, potvrđeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Na osnovu evidencija Tužilaštva KS informišemo vas da se protiv navedene osobe vodio postupak zbog krivičnog d‌jela bludne radnje koji je pravosnažno okončan pred Opštinskim sudom u Sarajevu. Proglašen je krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine – potvrđeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Nakon predstave Beogradskog narodnog pozorišta “Tiho, tiše”, koja je izvedena u sklopu 6. Sarajevo Festa 16. septembra, u Narodnom pozorištu Sarajevo, upriličen je razgovor o predstavi koja govori o vršnjačkom nasilju.

Tokom tog razgovora iz publike ustao je mladić te šokirao sve svojom izjavom. On je, između ostalog, rekao da je bio žrtva pedofilije kada je imao 14 godina, a da je počinilac poznati glumac. Iz publike su ga pitali o kome se tačno radi, na šta je mladić odgovorio, Moameru Kasumoviću (43).

Slučaj se dogodio 2021. godine, a nakon toga je uslijedila prijava i sudski proces koji je rezultovao presudom u kojoj je Kasumović dobio godinu zatvora, piše Kliks.

S obzirom da zakon dopušta da se može “otkupiti” do godine zatvora (jedan dan oko 100 KM), pretpostavlja se da je glumac iz BiH to i učinio zbog čega nikada nije otišao iza rešetaka.

Pratite nas i putem Vibera