MUP TK

Pretresi u BiH, pronađeni oružje i droga

  • Izvor: Agencije
  • 25.10.2024. 12:12

Na području Tuzlanskog kantona u pretresima stambenih prostorija i pomoćnih objekata pronađena je vazdušna puška, pištolj "HS", pištolj "crvena zastava", 62 metka, droga, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa krivičnim djelom teška krađa, saopšteno je danas iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona.

Pretresi su izvršeni na području Kalesije, Lukavca, Tuzle, Gradačca, Gračanice i Živinica po naredbama nadležnih opštinskih sudova, uz saglasnost tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Pronađeni predmeti i materije su privremeno oduzeti radi vještačenja i drugih istražnih radnji.

Ne može u zatvor: Maloljetniku iz Bosanske Krupe mogu se izreći samo odgojne mjere

Ne može u zatvor: Maloljetniku iz Bosanske Krupe mogu se izreći samo odgojne mjere

Policija radi na dokumentovanju krivičnih djela pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, dok će nakon kompletiranja predmeta Tužilaštvu biti podneseni odgovarajući izvještaji.

Pripadnici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona su po prethodno sačinjenom operativnom planu sprovođenja zajedničkih mjera i radnji na sprečavanju, otkrivanju i identifikaciji izvršilaca krivičnih dela iz oblasti zloupotrebe droge, imovinskih delikata i drugih krivičnih djela, izvršili pretrese 22. i 23. oktobra.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Aviondžije (R)

    ''Serija: Aviondžije (R)

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?