Mladen Radulović

Zašto još nije otkriven identitet djevojčice sa snimka iz Beča?

  • Izvor: Kurir
  • 03.04.2024. 15:12

O tome da li ćemo u nastavku istrage doći do više informacija u vezi sa nestankom devojčice, u emisiji "Puls Srbije" govorili su Mladen Radulović, novinar "Kurira" i Milan Žarković, kriminolog sa Kriminalističko-policijskog univerziteta.

"Mogu da kažem da ne čudi veliko interesovanje domaće i strane javnosti za ovaj slučaj koje se pojačava i s obzirom na to da se pojedini podaci vezuju za nešto van teritorije naše zemlje. Ministarstvo radi u kontinuitetu već deveti dan i to na najvišem profesionalnom nivou. Svaka nova informacija je osnov za nove pretpostavke i nove planove", rekao je Žarković i dodao:

"Prvi cilj pretraživanja bio je vezan za mogućnost pronalaska djeteta na tom prostoru. Pretraživalo se sa svih površina, iz zemlje i vazduha pomoću tehnike koja možda nije ni vidljiva. Mi nemamo informacija koje su trenutno dostupne MUP-u. Moguće je da se traga za nekim predmetom koji bi mogao da stvori neke druge pretpostavke, ali u to ne možemo biti sigurni. Еfekti sistema 'Pronađi me' su se pokazali kao veoma pozitivni".


"Fokus mora biti na majci nestale Danke"

Radulović je komentarisao snimak iz Beča na kome se u prisustvu dvije žene vidi djevojčica za koju se još uvijek sumnja da je možda Danka Ilić.

"Fotorobot je polazna osoba. Nemamo snimak direktan njihovih lica. Policija jednostavno analizira snimak i tih žena i djevojčice. Zaustavlja frejm po frejm kako bi se utvrdila eventualna sličnost sa nestalom djevojčicom. Bečka policija intenzivno radi na ovom slučaju", rekao je.

Iznio je svoj viđenje zbog čega još uvijek nije otkriven identitet djevojčice, prenosi "Kurir".


Nina Janković doživjela nezgodu: Povrijedila obje noge

Nina Janković doživjela nezgodu: Povrijedila obje noge

"Oni ne žure sa saopštenjem u cilju same istrage. Ako su te žene vidjele snimak u srpskim medijima to im je možda bio znak da treba da se udalje sa lica mjesta, da odu u štek stan i da se pritaje", rekao je Radulović i dodao:

"Zbog toga pretpostavljam da bečka policija ne žuri da iznese u javnost šta ona o tome zna, jer ako ona potvrdi identitet tih žena odmah će za njima bit raspisana poternica i biće im mnogo teže da se kriju. One su možda tokom dana i noći napustile Austriju ukoliko su shvatile da se njihove fotografije vrte po medijima. Sa druge strane snimak se još uvijek analizira i ne smiju tek tako da izlaze sa saopštenjima, sa poluinformacijama".

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: