Nakon osvajanja bronze

Fejsbuk objava godine o našim košarkašima; Autor: Otac "jednog klinca"

  • Izvor: ATV
  • 13.08.2024. 16:36

Košarkaši Srbije obradovali su cijelu naciju osvojivši bronzu na OI u Parizu.

O njihovom uspjehu i borbi za medalju se priča ne samo u srpskom narodu, nego i mnogo šire. Međutim, ono što je čini se, još više dospjelo u centar pažnje jeste njihovo slavlje nakon osvojenog trećeg mjesta i pojavljivanje na samoj dodjeli medalja.

Tako se društvenim mrežama širi viralni status poznatog dirigenta i profesora muzike iz Banjaluke, Arsena Čarkića, koji je i otac repera poznatog pod pseudonimom Klinac.

Njegov Fejsbuk status prenosimo u cjelosti:

Nisam gledao dodjelu medalja nego sam (budala) otišao na Tviter da probam da shvatim šta se to danas/noćas događalo nakon utakmice i zaključio sledeće:

Dodjela medalja je kasnila jer su organizatori pokušavali da pronađu košarkaše Srbije po Parizu, na kraju su ih našli u grilu "Kod Miće Lepog" u 18-tom arondismanu (il što bi se reklo kod nas "becirku"). 

Na molbe i objašnjenja ljudi iz organizacije da jednostavno moraju da se pojave na dodjeli medalja i odgovor "A što mora, zabole nas patka za vaše pederske medalje" konačno su uspjeli da ih privole ali pod uslovom da Žan-Žak Furnije (glavni organizator završne dodjele medalja u Bersiju) prije američke himne otpjeva "Ptico moja bijeli labude" od Bajage Malog Knindže. Žan-Žak za naše medije kaže da nije bilo lako, ali je uspio, te dodaje da smatra da je jedan od najvećih uspjeha bio i to što ih je ubijedio i to da harmonikaš ne može da dobije medalju i da vlasnik bifea "Kod Miće Lepog" ne može da organizuje dodjelu medalja, te da oni ne mogu da igraju sutra i vaterpolo meč, odnosno da su Olimpijske igre za njih večeras završene. U međuvremenu Bogdan je od konobara tražio zastavu, a Jokić od predsednika FIBA koji je krenuo da ga nešto pita tražio "punjenu gurmansku".

Košarkaši Srbije slave uz Bajin hit ''Kad sam bio mali''

Košarkaši Srbije slave uz Bajin hit ''Kad sam bio mali''

Aleksa Avramović je izgrlio sve prisutne u dvorani, Jokić je pitao LeBrona "jeste dobili?", Bogdan je šefu Olimpijskog komiteta tražio da se odmah produži za Los Anđeles i da iduće Olipmijske igre počnu u ponedeljak, a Dobrić je tražio da se uvede nova kategorija za "MVP-ja sa najviše promila alkohola u krvi" pošto je Jokić već prvi u poenima, skokovima, asistencijama i ukradenim loptama.  Gudurić u međuvremenu objašnjava Avramoviću zašto "rakija nije google translate" i da ne pokušava da sa svima u sali priča na njihovom maternjem jeziku. 

 Za to vrijeme ekonom reprezentacije objašnjava Žan-Žaku šta je rasol i zašto mu treba, a on za to vrijeme objašnjava košarkašima Amerike i Francuske da bronza nije "glavna medalja" i pokušava da ih oraspoloži. Istovremeno Kevin Durant drnda mobilni telefon i po Tviteru se svađa sa ljudima iz Denvera i Kolorada koji mu šalju komentare da neće nikad biti bolji od Jokića dok ne nauči da pjeva "Volimo te otadžbino naša". Marinković nudi LeBronu petsto evra da mu proda mvp trofej sa objašnjenjem "Treba mi za mog brata Nikolu, šta te bole patka i ti si ga kupio." Pešić za to vrijeme nekom rumunskom novinaru objašnjava da oni nisu tražili da budu nebeski narod, već da on funkciju selektora obavlja božanskim proviđenjem "vrlo odgovorno" i nastavlja da mu objašnjava nijanse u pripremanju janjetine s ražnja u Pirotu u odnosu na Paraćin. Na dva metra od njega pomoćni trener domaćim medijima objašnjava da je njegov najveći profesionalni uspjeh u životu to što ih je uopšte doveo na dodjelu medalja. Iza njih Milutinov pokušava da nagovori Avramovića da prestane da grli Gasola jer čovek mora da ide kući. 

Uglavnom, Olimpijski komitet je na osnovu gorkog iskustva ove olimpijade zaključio da se više nikad utakmica za bronzu neće igrati u ranim jutarnjim časovima.

Toliko za sad, javićemo se sa dodatnim detaljima sutra oko podne prije utakmice vaterpolista.

Pratite nas i putem Vibera