Lokalni izbori

Ni sami za sebe nisu glasali: U ovoj opštini čak 23 kandidata ima 0 glasova

  • Izvor: ATV
  • 07.10.2024. 16:37

Lokalni izbori u BiH su završeni, građani su na biračkim mjestima pokazali svoju volju, a sada predstoji završavanje brojanja glasova i potvrđivanje rezultata, te formiranje lokalnih vlasti u gradovima i opštinama.

Kao i svake izbore do sada, na listama su se našli kandidati koji, sudeći po dosadašnjim rezultatima, nisu glasali ni sami za sebe.

Gotovo da nema opštine ili grada u kojem je neko od kandidata osvojio 0 glasova, ali u Pelagićevu je situacija specifična. U ovoj opštini čak 23 kandidata nije osvojilo niti jedan jedini glas.

Bijeljina - kako izgleda Skupština?

Bijeljina - kako izgleda Skupština?

Možda najzanimljiviji je slučaj NDP-ovog Branka Nestorovića koji je za sada bez glasa, iako je bio jedini kandidat za odbornika na listi ove stranke.

Nule za sada imaju i Anica Puškarić iz SDP-a, kao i Anto Draganović, Mara Duvnjak i Željko Jelečević, svo troje iz HSS-a.

Lista HDZ-a BiH je zabilježila četiri nule, a to su Ivanka Šokčević, Vjekoslav Sušac, Nevenka Grgić i Juro Bošković.

Isti broj nula imaju i kandidati sa listi NPS-a i SDS-a. Mladen Tomanić, Slađana Mrkonjić, Danijel Jagodić i Zoran Gajić su kandidati NPS-a koji za sada nemaju nijedan glas, dok su sa liste SDS-a identičan rezultat ostvarili Mara Sajlović, Gabrijela Perić, Dimitrije Brkić i Mitar Ivanović.

Novi presjek: Da li je došlo do promjene za Skupštinu grada Banjaluka?

Novi presjek: Da li je došlo do promjene za Skupštinu grada Banjaluka?

Vesna Koljanin i Slobodanka Petković su kandidati PDP-a koji imaju nulu, dok su Jovanka Stevanović i Cveta Živković bile na listi SRS-a i takođe nemaju glasova.

Listu nula zaokružuju Vesna Živković iz Ujedinjene Srpske i Sandra Jovičić iz SNSD-a.

Pratite nas i putem Vibera