Vođi škaljarskog klana sudiće se u Podgorici

Jovan Vukotić optužen za utaju poreza od 22.800 evra

  • 15.06.2021. 17:46

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podiglo je optužnicu protiv navodnog vođe škaljarskog klana, Jovana Vukotić, zbog sumnje da je utajio poreze i doprinose!

Kotoranin, protiv kog je crnogorsko tužilaštvo obustavilo postupak zbog nekoliko pokušaja ubistva, uključujući i supruge Radoja Zvicera, tereti se da 2014. nije prijavio prodaju robe u vrijednosti od 142.800 evra, čime je utajnio porez u iznosu od 22.800 evra.

Kako prenosi Dan, on je kao izvršni direktor preduzeća V2 d.o.o Podgorica, u namjeri da izbjegne plaćanje poreza izvršio prodaju garderobe preduzeću V2 Multi brend d.o.o Podgorica i taj promet nije evidentiran u poslovnim knjigama.

- Ta imovina nije prikazana u predlogu Privrednom sudu za pokretanje stečajnog postupka nad preduzećem V2, koji je otvoren u maju iste godine.Takođe, Vukotić ovaj promet nije prijavio Poreskoj upravi, iako je bio obavezan da to učini, čime je izbjegao plaćanje poreza u iznosu od 22.800 evra - navodno piše u optužnici.

Vukotić je o ovom krivičnom dijelu saslušan zamolnim putem, dok je boravio u zatvoru u Beogradu zbog falsifikovanja dokumenata. Prema nezvaničnim informacijama, on se tada branio ćutanjem.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Serija: Mućke (R) (12+)

    ''Mućke

  • 12:30 Serija: Red Rok (12+) (R)

    ' 'Serija: Red Rok (12+) (R)

  • 12:55 Naša Srpska (R)

    ''Naša Srpska (R)

  • 13:20 Dosije (R)

    Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.