Ne prestaje prepucavanje

Plenković: Milanović pjeva rusku pjesmicu

  • 24.10.2024. 18:13

Dan uoči glasanja u hrvatskom Saboru o odobrenju učešća Hrvatske u novoj NATO pomoći Ukrajini, premijer Hrvatske Andrej Plenković tvrdi kako ona ne podrazumijeva da će vojnici biti poslati u Ukrajinu, ali ne negira da će pojedini oficiri za vezu biti poslati u Kijev.

On je na konferenciji za medije rekao da bi u okviru aktivnosti podrške Ukrajini NSATU dva hrvatska vojnika trebalo da odu u njemački Vizbaden, ali ne i u Ukrajinu i da mu već "pomalo dosadno djeluje" stalno da govori isto, prenosi zgarebački "Indeks".

Ipak, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović i dio opozicije tvrdi da se Hrvatska preko NSATU uvlači u sukob sa Rusijom, a Plenković kaže da se radi o "manipulacijama i dezinformacijama" koje je Milanović generisao, a dio opozicije "nekritički prihvatio".

Milanović objavio video: ''Moj Dragane...''

Milanović objavio video: ''Moj Dragane...''

"Vlada će tu temu istjerati do kraja. Nisam još od opozicije čuo šta imaju protiv dva vojnika u Vizbadenu. Nema slanja hrvatskih vojnika u Ukrajinu. Niti ko to predlaže, niti to može da se dogodi", rekao je Plenković.

Prema njegovim riječima, NATO će u Ukrajini u sklopu aktivnosti imati nekoliko vojnika za vezu, ali da je riječ o ljudima koji "ne idu da ratuju" nego da nadziru logistiku misije.

"Nijedan od njih neće biti iz Hrvatske koja šalje samo dvoje od ukupno 700 vojnika", rekao je Plenković.

Nova prepucavanja u Hrvatskoj zbog Rusije: Milanović na udaru, traže da se uključi i tajna služba

Nova prepucavanja u Hrvatskoj zbog Rusije: Milanović na udaru, traže da se uključi i tajna služba

Najavio je da će na narednu sjednicu saborskog Odbora za odbranu doći v.d. zamjenika generalnog sekretara NATO Boris Ruge kako bi odboru, medijima i javnosti tačno objasnio šta je NSATU.

Plenković je kazao da Rusi slave Milanovića jer, kako je rekao, pjeva njihovu pjesmicu i kritikovao ga zbog narativa o "zaraćenim stranama" umjesto o "Rusiji kao agresoru" i Ukrajini kao žrtvi.

"Apelujem na opoziciju da radi dugoročnog kredibiliteta vlastitog zdravog razuma stanu na pravu stranu istorije", rekao je Plenković.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    'Tet a tet sa Tatjanom Trninić

  • 20:50 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:35 Serija: Aviondžije (12+)

    'Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:00 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:15 Serija: Mućke (12+)

    ''Serija: Mućke (12+)