U Cezareji

Izrael priznao da je Hezbolahov dron pogodio Netanjahuovu kuću, pogođen prozor spavaće sobe

  • Izvor: Agencije
  • 22.10.2024. 17:05

Bespilotna letjelica koja se infiltrirala iz Libana u subotu je udarila u zgradu u Cezareji, za koju je u utorak otkriveno da je bila rezidencija premijera Benjamina Netanjahua.

Samo nekoliko sati ranije, visoki zvaničnik Hezbolaha preuzeo je odgovornost za napad dronom.

Do sada je samo ili objavljeno da je dron bio lansiran prema njegovoj kući, ali nije objavljeno da je udario u zgradu. Netanjahu i njegova supruga nisu bili prisutni tokom incidenta.

Bespilotna letjelica je udarila u prozor spavaće sobe u Netanjahuovoj kući. Zbog zaštite bespilotna letjelica nije prodrla u kuću i nastala je samo vanjska šteta.

Dron je pratio borbeni helikopter koji je identifikovao njegovu infiltraciju iz Libana do trenutka udara. Kao rezultat toga, alarmi su se aktivirali u Glilotu i sjevernom Tel Avivu, iako aplikacija Hom Front Komand nije izdala nikakva upozorenja.

Dva dodatna drona takođe su ušla u izraelski vazdušni prostor iz Libana, ali su presretnuti na otvorenim područjima. Portparol IDF-a izjavio je da je u toku istraga u vezi s udarom na zgradu.

Kako navode izraelski mediji radi se o dronu "Ziyad 107", istog tipa koji je prošle sedmice pogodio izraelsku bazu prilikom čemu je Izrael priznao pogibiju četvorice vojnika.

Josi Šeli, generalni direktor Kancelarije premijera, posjetio je Netanjahuovu rezidenciju u Cezareji u nedjelju. Pridružili su mu se direktor Poreske uprave Šai Aranovič i službenici Poreske uprave na imovinu kako bi procijenili štetu prouzrokovanu napadom, prenio je Kliks.


(Foto: Tviter)

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:42 Sport

    Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 19:49 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:50 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 19:52 Bez komentara

    Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta.

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.