Drogirani bauljaju i padaju

''Kao u paklu'': Apokaliptični prizori sa ulica Holivuda ostavili su cijeli svijet u šoku!

  • 23.09.2024. 10:11

I dok Holivud uglavnom vezujemo za glamur, industriju novca i slave, istovremeno sa holivudskih ulica stižu nevjerovatni prizori, koji su za ostatak svijeta svojevrsni kulturološki šok.

No, čini se da su u Los Anđelesu gotovo svakodnevica.

Naime, ovih dana društvenim mrežama kruži šokantan snimak nastao na čuvenoj ulici zvanoj Bulevar slavnih, odnosno na pločniku duž Bulevara Holivud i Ulice Vajn na kome je izrezbareno preko 2.400 zvijezda sa imenima slavnih ličnosti koje su obilježile filmsku industriju u prethodnih 100 godina.

Beskućnici, nered i nasilje ponovo na ulicama: Pravo lice San Franciska!

Beskućnici, nered i nasilje ponovo na ulicama: Pravo lice San Franciska!

I dok uglavnom vidimo gomilu paparaca i dotjerane slavne ličnosti kada neko od njih dobije svoju zvijezdu na ovom bulevaru, stvarnost je dijametralno drugačija i mnogo tužnija.

Sudeći po mnogobrojnim snimcima, ova staza je uglavnom ispunjena stotinama beskućnika i narkomana, gdje oni spavaju, skapavaju i bore se sopstvenim demonima.

SAD oborile sopstveni rekord po broju beskućnika

SAD oborile sopstveni rekord po broju beskućnika

Mnogi od njih su u teškim stanjima, sa ozbiljnim posljedicama od dugotrajnog konzumiranja narkotika i alkohola; pa se jedva kreću, bauljaju i prevrću se u agoniji po ulici. Takođe, neki od njih su se “ulogorovali” na stazi slavnih, postavivši šatore u kojima žive.

Los Anđeles u posljednjih nekoliko godina trese velika kriza sa problemom beskućnika, čiji broj premašuje 50.000 ljudi. U posljednjoj deceniji broj beskućnika se udvostručio, a gradske vlasti su prošle godine ovaj problem okarakterisali kao “lokalno vanredno stanje”.

UZNЕMIRUJUĆI SNIMCI: Ovo je Amerika - hiljade pijanih i drogiranih lutaju bez cilja!

UZNЕMIRUJUĆI SNIMCI: Ovo je Amerika - hiljade pijanih i drogiranih lutaju bez cilja!

Za finansijsku godinu 2023/2024. Inicijativi za beskućnike okruga Los Anđeles odobren je budžet od preko 609 miliona dolara, a novac je namijenjen otvaranju novih prostora za njihov smještaj i poboljšanje usluga za rješavanje problema sa njihovim mentalnim zdravljem i prekomjernom upotrebom nedozvoljenih supstanci, piše Žena Blic.

Pratite nas i putem Vibera