Једноставан трик

Како се ријешити непријатног мириса приликом кувања купуса?

  • Извор: Агенције
  • 21.11.2024. 11:17

У зимским мјесецима јела од купуса су незаобилазна на сваком столу. Без сарми и подварка не може да се замисли ниједна гозба, али иако је кисели купус краљ зимских јела, ни свеж није ништа мање битан.

Једна мана код кувања јела са овим намирницама јесте то што мирис није најпријатнији. Од свјежег купуса, такође, можете да спремате сарме, подварак, слатки купус, а помоћу једног једноставног трика можете да се ријешите мириса.

Али не само то, овај састојак ће и побољшати укус термички обрађеног купуса.

Шта то треба да додате приликом термичке обраде?

Домаћице су током година припремања неких јела, уочиле како да им поправе укус. Постоје неки супер трикови, који ће вам много помоћи.

Све што треба да урадите јесте да у шерпу или тигањ сипате млеко. Оно се добро слаже са поврћем, елиминише непотребан мирис и чини јело љепшим.

За пола килограма купуса не треба узимати више од пола чаше млијека.

Обавезно поклопите јело.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Наша Српска