25.11.2025
09:35
Коментари:
0
У новембру и децембру на полицама супермаркета и на пијацама можете пронаћи наранџасто воће – јапанске јабуке.
У новембру и децембру на полицама супермаркета и на пијацама можете пронаћи наранџасто воће – јапанске јабуке.
Могу се додати у разне салате, користе се као самостални производ или чак као десерт. Јапанске јабуке имају не само изражен укус, већ и пуно корисних својстава:
1. Јапанске јабуке су богате корисним фитохемикалијама, укључујући антиоксиданте. На примјер, катехини садржани у овом производу помажу у смањењу упале и борби против инфекција. У овом воћу такође има витамина Ц (22% дневног уноса) што значи да употреба има добар ефекат на имуни систем. Истовремено, антиоксиданти помажу у борби са токсинима и одржавају здраву јетру.
2. Јапанске јабуке садрже мноштво дијететских влакана, која имају благотворно дејство на варење. На примјер, танини не помажу у регулисању гастроинтестиналног тракта. Осим тога, дијететска влакна помажу у смањењу нивоа холестерола и контроле нивоа шећера у крви.
3. Један плод (160 грама) садржи 31 грама угљених хидрата и 8% калијума. Због тога дају енергију и препоручују се за употребу уколико доживљате стрес.
4. Један плод садржи око 55% дневног уноса витамина А, тако да употреба има добар ефекат на вид. Овај витамин подржава функционисање конјунктивалних мембрана и рожњаче.
5. Јапанске јабуке су дијететски производ. Ово воће не садржи масти, па ако тражите храну која не штети фигури ово је одлична опција. Јапанске јабуке се препоручују дијабетичарима, јер помажу да се изборите са нападом глади и регулишете ниво шећера у крви, као што смо раније поменули.
Најновије
Најчитаније
Тренутно на програму