Велика Британија

Чувена франшиза би могла да нестане са улица: 87 ресторана и 4.500 радних мјеста у опасности

  • Извор: Агенције
  • 23.09.2024. 13:55

Компанија која је задужена за британски дио ланца ресторана TGI Friday's саопштила је да планира да именује стечајне управнике, што доводи у питање будућност својих 87 објеката и 4,500 запослених.

Амерички ресторански бренд би могао да нестане са британских улица након што је Хостморе, који је котиран на лондонској берзи, објавио да ће бити постављени управници из консултантске фирме Тенео и да ће његови ресторани бити продати конкуренцији. У међувремену, ресторани ће наставити да раде нормално.

Хостморе је рекао да ће продаја - која ће бити завршена до краја октобра - донијети мање од његових дугова и да суспендује трговину својим акцијама, чија је вриједност пала на готово нулу. Компанија има дугове од 35 милиона фунти.

Шобот представио изглед једног од три планирана нова вртића у Бањалуци

Шобот представио изглед једног од три планирана нова вртића у Бањалуци

Компанија је покушавала да преговара о плану спашавања од тренутка када су пропали преговори о преузимању вриједном 180 милиона фунти са TGI Friday's у САД прошле недјеље. Спајање је пропало након што је главни власник франшизе у САД рекао да је изгубио права на тантијеме и друге исплате генерисане именом TGI Friday's.

Објава која је открила крај тих преговора обрисала је више од 90 одсто вриједности акција Хостморе-а.

Није јасно да ли би се неки потенцијални купац могао још појавити да преузме бренд TGI Friday's у Великој Британији, или ће сви његови ресторани бити преименовани након преузимања.

Возачу борбеног возила Војске Србије који је смрскао аутомобил код Рашке одређен притвор

Возачу борбеног возила Војске Србије који је смрскао аутомобил код Рашке одређен притвор

Хостморе је саопштио да је његов одбор “наслиједио околности које представљају велики изазов” и успио је да смањи годишње трошкове за 12 милиона фунти, смањи губитке од нерентабилних објеката и побољша корисничко искуство.

"Нажалост, сви напори одбора да имплементира трајно рјешење за подршку дугорочној финансијској будућности пословања суочили су се са веома изазовним трговинским и макроекономским окружењем, а напори да се створи вриједност за акционаре кроз предложено преузимање ТГИ Фридаyс, иако су били далеко одмакли, наишли су на неповољне догађаје ван контроле одбора“, додала је компанија.

Основан 1965. године у Њујорку од стране групе пријатеља, TGI Friday's (Thank Got It's Friday), имао је за циљ да споји класична америчка јела попут бургера са опуштеном и живахном атмосфером, прише Гардијан.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    ' Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.