Пентагон

Америка хитно подигла борбену готовост

  • Извор: Агенције
  • 29.09.2024. 17:50

Пентагон је повећао борбену готовост својих снага због потенцијалне пријетње од Ирана, изјавио је данас портпарол америчког Министарства одбране Пат Рајдер.

У саопштењу је наведено да је министар одбране Лојд Остин током викенда примао извјештаје и давао смјернице свом тиму о најновијим дешавањима на Блиском истоку.

Остин и званичници Министарства одбране фокусирани су на заштиту америчких грађана и снага у региону, одбрану Израела, као и на смањење тензија кроз одвраћање и дипломатију, истиче Пентагон.

Раду Манојловић блиска особа за пола године закинула за 100.000 евра

Раду Манојловић блиска особа за пола године закинула за 100.000 евра

Остин је нагласио да су САД одлучне да спријече Иран и његове савезнике "да искористе ситуацију или прошире сукоб" и ставио до знања да ће "уколико Иран или његови партнери циљају америчко особље или интересе у региону, Сједињене Државе предузети све потребне мјере за одбрану својих људи".

Амерички министар је већ наложио да носач авиона "УСС Абрахам Линколн" остане у оперативном подручју УС Кенткома, док ће "УСС Васп Амфибијус Реди Груп / Марин Експедишнари Јунит" наставити да дјелује у Источном Медитерану.

Неким пензионерима стиже једнократна помоћ, познато и колико

Неким пензионерима стиже једнократна помоћ, познато и колико

Појачано је и присуство борбених авиона, укључујући Ф-22, Ф-15Е, Ф-16 и А-10, а у наредним данима додатно ће се ојачати капацитети за ваздушну подршку, наведено је у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 АТВ вијести

    ‘АТВ вијести

  • 20:00 Документарни програм: Гаравице

    '''Документарни филм 'Гаравице' редитеља Драгана Радовића, у продукцији Фондације 'Заборављени коријени'доноси причу о једном од највећих стратишта српског народа током Другог свјетског рата.

  • 21:00 Одметница (12+)

    Одметница (12+)

  • 22:00 Персона (16+)

    Персона (16+)

  • 23:00 Страначка хроника

    Страначка хроника

  • 23:05 Филм (12+)

    ''Филм (12+)