Ron Еli

Preminuo čuveni Tarzan

  • Izvor: Mondo.rs
  • 24.10.2024. 08:47

Ron Еli, najpoznatiji po ulozi Tarzana u istoimenoj televizijskoj seriji iz '60-ih, preminuo je u 86. godini u svom domu u Los Alamosu u Santa Barbari, piše "BBC".

Serija "Tarzan" emitovala se na televizijskoj mreži "NBC" od 1966. do 1968, a tokom tog vremena glumac je slomio više kostiju i nekoliko puta bio povređivan zbog napada divljih životinja dok je izvodio vratolomije.

Nakon povlačenja iz glume 2001, Еli se okrenuo pisanju i objavio dva romana. 2014. se na kratko vratio glumi za jedan televizijski film, "Еkspekting Amiš", u kom je glumio amiškog starješinu.

Danas je Sveti apostol Filip: Еvo šta se tradicionalno radi na ovaj dan

Danas je Sveti apostol Filip: Еvo šta se tradicionalno radi na ovaj dan

Еli, porijeklom iz Teksasa, oženio se svojom srednjoškolskom ljubavi 1959, no razveo se dvije godine kasnije. Bio je poznat i po tome što je početkom '80-ih vodio izbor za Mis Amerike, gdje je upoznao svoju suprugu Valeri. Par je dobio i troje djece.

"Svijet je izgubio jednog od najvećih ljudi koje je ikada upoznao - a ja sam izgubila svog oca", napisala je na Instagramu njegova kćerka, Kirsten Kasale Еli.

Krvavo ubistvo

Slavni glumac je prije par godina doživio i strašnu tragediju koja mu je obilježila život.

U njegovoj kući dogodilo se krvavo ubistvo koje je zaprepastilo cijeli svijet. Njegov 30-godišnji sin Kameron Еli nožem je usmrtio svoju majku, 62-godišnju Valeri, nakon čega je i sam ubijen u okršaju s policijom.

Ženska osoba skočila sa zgrade Studentskog doma

Ženska osoba skočila sa zgrade Studentskog doma

Ubistvo se dogodilo u njihovom luksuznom domu u predgrađu Santa Barbare, a Kameron je pokušao da okrivi svog 81-godišnjeg oca.

Policija je u kući zatekla tijelo sa "više ubodnih rana", a glumac im je potvrdio da je osumnjičeni njegov sin, ali zbog teškog medicinskog stanja nije mogao jasno da govori, prenosi "Mondo".

Iz policije su otkrili da je Kameron predstavljao prijetnju, te da su morali da ga ustrijele. Ron Еli nije povrijeđen, ali je ipak bio prebačen u bolnicu.

Inače, Ron i pokojna Valeri upoznali su se dok je on vodio izbor za Mis, a ona predstavljala državu Floridu. 


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Serija: Mućke (R) (12+)

    ''Mućke

  • 12:30 Biznis klub (R)

    ''Biznis klub (R)