TV BRIKS projekti biće dostupni na popularnim zabavnim medijskim resursima na Zapadnom Balkanu

  • 19.07.2024. 10:14

Vijesti i programi međunarodne medijske mreže TV BRIKS biće emitovani na popularnim medijskim platformama zabavnog karaktera za mlade na Zapadnom Balkanu. Ugovor o saradnji potpisali su generalna direktorka TV BRIKS Janna Tolstikova i generalna direktorka "Entertainment Lab doo" Beograd, produkcijske medijske kuće koja posluje pod brendom MTS (Muzička televizija Srbije), Sunčica Mandić.

"Koncept programa TV BRIKS je izuzetno važan za Zapadni Balkan. Medijska mreža kreira i širi vijesti koje oslikavaju multipolarni svijet, koji nema u informacionom prostoru srpskih medija. Mi, kao i TV BRIKS, smo fokusirani na teme koje ujedinjuju različite zemlje Nadamo se da će naša saradnja doprineti jačanju kulturnih veza između učesnika i partnera BRIKS-a, posebno u oblasti muzičkog i umetničkog stvaralaštva", rekao je Milan Đolović, direktor TV kanala MTS news 24. planirano je da se pokrene 2024.

Muzička televizija Srbije (Muzička televizija Srbije) počela je da se formira prije više od 30 godina. Za to vrijeme, MTS je pomogao u formiranju stotina bendova i muzičara koji su postali kulturno nasljeđe zemlje, ustanovio muzičku nagradu i organizovao mnoge koncerte i festivale. Muzičku televiziju Srbije danas čine medijska platforma MTS TV i TV kanali MOBA i MUZZIK TV, koji su dostupni i u Makedoniji, Hrvatskoj i Bugarskoj, au budunosti – u Sloveniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini. U 2024. godini kompanija planira da pokrene novi TV kanal, MTS News 24. MTS aktivno sarađuje sa mnogim nacionalnim medijima, uključujući i državni emiter Srbije (Radio televizija Srbije).

„Međunarodna medijska mreža TV BRIKS otvorena je za saradnju ne samo sa članicama BRIKS-a već i sa svim zemljama svijeta. Drago nam je što je Republika Srbija postala naš prvi partner na Balkanskom poluostrvu. Srpski narod je bogat svojom kulturom tradicije i kreativnog nasljeđa u različitim sferama – muzici, bioskopu, pozorištu, likovnoj umjetnosti pozitivan stav i veliko interesovanje za zajednički rad, što nas navodi u nadu u uspjeh. Uvjereni smo da će programi popularnih zabavnih medijskih projekata u Srbiji biti interesantni i traženi širom informacionog prostora BRIKS+.

Uz učešće TV BRIKS, srpski partneri će na svojim resursima otvoriti rubrike vijesti o zemljama BRIKS-a i emitovati programe medijske mreže o kulturi, muzici i obrazovanju. MTS je već izrazio interesovanje za emitovanje premijernog programa Laboratorijum o najnovijim tehnološkim dostignućima i naučnim otkrićima svjetske klase napravljenim u Rusiji. Zauzvrat, TV BRIKS će moći da svojim gledaocima prikazuje popularne zabavne projekte iz Republike Srbije i preporučuje ih stranim medijskim partnerima.

Izvor: TV BRIKS

Pratite nas i putem Vibera