Ako želite unikatnu nijansu jaja za Uskrs potrebna vam je lukovina od crvenog luka, sirće, ali i jedan tajni sastojak.
Bojenje jaja u lukovini je stari i provjeren način da na prirodan način dobijete prelijepe nijanse, ali sada postoji novi trik koji će učiniti da boja bude čarobna. U lukovinu dodajte još samo jednu namirnicu - ako želite unikatnu nijansu, onda je ovaj trik baš za vas.
Za ovu tehniku farbanja jaja za Uskrs potrebna vam je lukovina od crvenog luka, sirće, ali i jedan tajni sastojak - avokado.
Za bojenje jaja ovom tehnikom biće vam potrebna lukovina od 6 glavica crvenog luka i dva avokada. Lukovinu izdvojite i stavite u dva litra vode. Avokado očistite i koru isjeckajte na sitno, pa koru pomešajte sa vodom i lukovinom. Avokado možete iskoristiti za pripremu namaza, za tortu ili neko drugo omiljeno jelo sa ovom namirnicom.
Dodajte u vodu dve kašike sirćeta i stavite je na vatru. Dok voda ne proključa, jaja možete ukrasiti travkama na tradicionalan način. Pokvasite jaje, na njega „zalijepite“ travku ili cvijet, pa ubacite u čarapu ili gazu.
Kada voda proključa, sklonite sa vatre, pa ubacite u nju jaja pažljivo da se skuvaju. Nakon 20-ak minuta, sklonite sa vatre i ostavite da se voda sa jajima ohladi. Nakon toga izvadite jaja pažljivo i uživajte u predivnim šarama.