Izvor:
Magazin novosti
19.05.2025
20:42
Komentari:
0Domaća pileća supa je provjereni kulinarski as, ali da biste svaki put oduševili potrebno je da koristite i domaće rezance. Iako se često vjeruje da ih je teško praviti i da je za njih potrebna i mašina, sada vam donosimo recept po kome ćete uz svega 4 sastojka uspjeti da napravite prave domaće rezance.
2 јајета
250 грама глатког брашна
2 кашике млијека
1 кашичица соли
У већу чинију ставити јаја, брашно, млијеко и со. Рукама (или миксером с наставком за тијесто) умијесити глатко тијесто. Мијесити до 10 минута док не постане еластично и без грудвица. Оставите тијесто да одмори до 10 минута на собној температури, непокривено.
Побрашнити радну површину, па оклагијом развући тијесто на дебљину од око пола центиметра. Током развлачења, повремено окретати тијесто. Сјецкајте тијесто на танке траке уз помоћ ножа или резача за пицу, у жељеној ширини. Одмах их користити, а ако их осушите можете их имати и за наредна кувања.
Najnovije
Najčitanije
18
32
18
27
18
21
18
14
18
11
Trenutno na programu