Izvor:
24sata.hr
10.09.2025
16:55
Komentari:
0U knjizi Meri, između ostalog, govori o metodama pripreme jaja i zašto ih smatra pogrešnim. Ona ističe da je izraz "kuvati jaja" zapravo netačan
Amerikanka Meri Frensis Kenedi Fišer bila je kulinarski ekspert. Preminula je 1992. godine, ali njene knjige i saveti i danas žive. Nedavno je jedna izdavačka kuća ponovo objavila njen kuvar "How to Cook a Wolf", koji je originalno predstavljena davne 1942. godine.
Zanimljivosti
Geografija im nije jača strana: Amerikanke krenule za Francusku, pa završile u Africi
U knjizi Meri, između ostalog, govori o metodama pripreme jaja i zašto ih smatra pogrešnim. Ona ističe da je izraz "kuvati jaja" zapravo netačan i da se tajna uspešnog postupka krije u činjenici da se jaja zapravo ne kuvaju.
Objašnjava da, kada ubacite jaje u kipuću vodu, žumance ostaje sirovo dok se belance odmah skuva. Cilj je da se svi delovi jaja kuvaju jednako i istovremeno.
Zbog toga nudi dve opcije za koje smatra da daju najbolje rezultate.
Scena
"Dobro došao u moj zaborav" Ana Nikolić se snimala uz pjesmu, pa se obratila Raletu
Prva metoda predlaže da jaje najpre prelijete hladnom vodom, a zatim ga stavite u kipuću vodu. Ostavite ga na laganoj vatri koliko želite, a Fišer napominje da će se na taj način jaje skuvati jednako brzo kao kada voda ključa, ali će biti bolje pripremljeno.
Druga metoda podrazumeva da u maloj posudi uronite jaje u hladnu vodu koju potom brzo zagrejete. Čim voda provri, jaje je gotovo i spremno za konzumaciju. Ipak, priznaje da postoji jedan nedostatak – ovim metodama je nešto teže oljuštiti jaje.
Kultura
Slavna glumica razbjesnila izjavom: Imaće 33 kad ja budem imala 70, to je u redu
Uz to, ovim načinima pripremljena jaja će biti meka, što ih čini idealnim za sve koji ne vole tvrdo kuvana jaja.
Scena
1 mj
0Zanimljivosti
1 mj
0Savjeti
1 mj
0Republika Srpska
1 mj
0Najnovije
Najčitanije
13
12
12
59
12
55
12
45
12
41
Trenutno na programu