Izvor:
Informer
11.09.2025
16:54
Komentari:
0Za razliku od klasičnih voćnih džemova, džem od limuna donosi jedinstvenu kombinaciju slatkoće, blage gorčine i osvežavajuće kiselosti.
Njegova zlatno-žuta boja i intenzivan citrusni miris unose dašak mediteranskog sunca čak i u najhladnije dane. Idealan je kao namaz, dodatak kolačima, palačinkama ili čak kao prelaz za sladoled, prenosi informer.rs.
-1 kg limuna
-1,5 kg šećera
Gradovi i opštine
Tuga: Povratnička porodica iz Mostara ostala bez krova nad glavom
-400 ml vode
Limune dobro operi i oljušti koru pomoću ljuštilice.
U šerpu sipaj vodu, dodaj cele limunove i koru, pa kuvaj 20 minuta.
Ocijedi, limune isjeckaj na kriške, izgnječi i vrati u šerpu.
Dodaj šećer i kuvaj dok se džem ne zgusne.
Sipaj u sterilisane tegle i čuvaj u frižideru.
Najnovije
Najčitanije
22
53
22
52
22
45
22
43
22
40
Trenutno na programu