22.05.2024
15:57
Svakodnevno koristimo aluminijumsku foliju u kući. Njena osnovna karakteristika jeste ta što je sa jedne strane mat, a sa druge strane sjajna.
Да ли сте некада помислили на то која страна фолије је “права” и која ће најбоље обавити оно што вам је потребно?
Сјајна и мат страна фолије настале су због процеса производње, у задњој фази, када два слоја фолије пролазе кроз ваљак у исто вријеме. Страна која долази у додир с високо полираним челичним ваљком постаје сјајна, а друга остаје мат.
Што се тиче хране и коришћења у домаћинству, није важно на коју страну ћете фолију окренути.
Ипак, неки произвођачи нељепљивих алуминијумских фолија истичу да максимална ефикасност постиже када је храна постављена на мат страну и обмотана њоме.
(24 седам)
Najnovije
Najčitanije
Trenutno na programu