Izvor:
Kliks
29.08.2025
09:44
Komentari:
0Krastavci su nezaobilazan sastojak mnogih salata, a osim što su puni vode i minerala, oni su lagani i za varenje. Međutim, gorčina pojedinih krastavaca može pokvariti ukus vaše salate.
Та непријатна горчина потиче од природних супстанци које биљка производи када је под стресом, али постоје ефикасни начини како регулисати ту горчину.
Потребно је да одсјечете врх краставца са стране гдје се налазила петељка јер се ту најчешће накупља непријатна горчина.
БиХ
Додик: Ја сам опасан свједок за многе
Након тога савјетује се да узмете одсјечени врх и трљате га кружним покретима о остатак краставца. Затим ће бити примјетна бијела пјена за коју се вјерује да извлачи горчину из плода.
Када се више не ствара пјена, довољно је да обришете краставац или га оперете и он ће бити спреман за јело.
(кликс)
Tenis
2 sedm
0Republika Srpska
2 sedm
0Region
2 sedm
0Republika Srpska
2 sedm
0Najnovije
Najčitanije
23
10
23
07
22
58
22
53
22
48
Trenutno na programu