Izvor:
Kliks
29.08.2025
09:44
Komentari:
0Krastavci su nezaobilazan sastojak mnogih salata, a osim što su puni vode i minerala, oni su lagani i za varenje. Međutim, gorčina pojedinih krastavaca može pokvariti ukus vaše salate.
Та непријатна горчина потиче од природних супстанци које биљка производи када је под стресом, али постоје ефикасни начини како регулисати ту горчину.
Потребно је да одсјечете врх краставца са стране гдје се налазила петељка јер се ту најчешће накупља непријатна горчина.
БиХ
Додик: Ја сам опасан свједок за многе
Након тога савјетује се да узмете одсјечени врх и трљате га кружним покретима о остатак краставца. Затим ће бити примјетна бијела пјена за коју се вјерује да извлачи горчину из плода.
Када се више не ствара пјена, довољно је да обришете краставац или га оперете и он ће бити спреман за јело.
(кликс)
Tenis
1 mj
0Republika Srpska
1 mj
0Region
1 mj
0Republika Srpska
1 mj
0Najnovije
Najčitanije
12
31
12
29
12
19
12
19
12
17
Trenutno na programu