Izvor:
Krstarica
18.08.2025
19:59
Komentari:
0Domaćice su danima u pripremi zimnice i sve do jedne muče muku sa guljenjem paprika za ajvar, i upravo zato vam predstavljamo nekoliko trikova koji će vam olakšati ovaj mukotrpan posao.
Ако припремате ајвар за зимницу, добро је да знате да постоје и верзије које су једноставније за припрему и брже кување. Такав је случај с ајваром од сјецканих паприка, поготово ако знате добар трик за брзо и једноставно гуљење паприка.
Предсједник Српске обезбједио 110.000 КМ за ријешавање стамбеног питања вишечлане породице Спахалић
Постоји неколико трикова за то. Један од начина да лакше скинете кожицу са печених паприка јесте да их ставите у пластичну кесицу и завежете, па пустите да тако одстоје неколико минута. Кад отворите врећицу, кожица ће се сама гулити с паприке тако да их само провучете кроз прсте.
Друга могућност је да печене паприке замрзнете.
Шта је Трамп поручио Зеленском на почетку састанка
Кад их извадите из леда, ставите их у кесици под млаз топле воде неколико секунди и одмах гулите. Осим тога, ако печене паприке одмах након вађења из рерне покријете прозирном фолијом, салветом, или крпом, или их ставите у лонац па покријете поклопцем, након 15-ак минута моћи ћете их огулити без проблема.
Прекривањем паприка ствара се пара, што помаже да кожа почне да се одваја од меса паприка.
Društvo
1 mj
0Republika Srpska
1 mj
0Tenis
1 mj
1Društvo
1 mj
0Najnovije
Najčitanije
19
25
19
23
19
20
19
20
19
14
Trenutno na programu