27.08.2025
12:08
Komentari:
0
Sezona pravljenja zimnice je počela, pa je neophodno da pored onoga što želimo da spremamo, dobro pripremimo i tegle za odlaganje zimnice.
Da se hrana ne bi pokvarila, najvažnije je da tegle budu pravilno sterilisane.
Ovaj postupak sprječava mikroorganizme i bakterije da ne dođu u dodir sa zimnicom.
Prije sterilizacije neophodno je dobro oprati tegle i poklopce i ukloniti sve etikete.
Jedan od lakših načina je da zagrijete rernu na 100 stepeni i poređate tegle, ali tako da se ne dodiruju i da im otvori budu okrenuti na dole.
Ispod tegli možete da stavite pak papir.

Hronika
Iz vrtića u ovom bh. gradu ukradeni televizor i hrana
Ostavite tegle u rerni 15-20 minuta. Očekujte da tegle budu vrele, tako da obavezno koristite zaštitu rukavicu prilikom vađenja tegli iz rerne.
Poklopce sterilizujte tako što ćete ih ubaciti u ključalu vodu na 10 minuta.
Sterilizacija tegli je ključna zbog uklanjanja bakterija, plesni i kvasaca, što sprečava kvarenje i produžava rok trajanja hrane.
Pravilnim postupkom osiguravate da je hrana bezbjedna za konzumiranje i da će ostati svježa tokom dužeg perioda skladištenja.
(informer)

Gradovi i opštine
2 mj
0
Društvo
2 mj
0
Svijet
2 mj
0
Zdravlje
2 mj
0Najnovije
Najčitanije
20
11
19
30
19
20
19
10
19
10
Trenutno na programu