13.09.2019
16:48

Ukoliko ste pomislili da ne postoji ništa jednostavnije od kuvanja pirinča i da tu nema nikakvih pravila, niste baš u pravu.
Evo kako da ga spremite na pravilan način.
Nemojte nikako da stavite pirinač u hladnu vodu, jer će nakon kuvanja biti gnjecav i ljepljiv. Prvo ga malo propržite na ulju, u drugom loncu posebno skuvajte vodu i zatim je prelijte preko pirinča.
Začinite po ukusu, kuvajte uz povremeno miješanje, dok tečnost sasvim ne ispari. Veoma je važan i količinski odnos vode i pirinča.
Na jednu šoljicu pirinča idu dvije šoljice vode, dok će mu malo maslaca na kraju dati poseban sjaj.
Najnovije
Najčitanije
Trenutno na programu
19:55
Marketing
sportski program
20:00
Loto, Lutrija RS
loto
20:10
ParlaTVment
infotejment
21:09
Bitno
informativno politički
22:20
Odmetnica, E14 (12+)
serijski program
23:00
Zagonetni slučajevi doktora Blejka , SO2 EP05(12+, R)
serijski program